Henk en Wil van Woudenberg zestig jaar getrouwd | Oegstgeester Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225559&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo oegstgeestercourant.nl
Henk en Wil van Woudenberg werden gefeliciteerd door burgemeester Emile Jaensch. | Foto Willemien Timmers
Henk en Wil van Woudenberg werden gefeliciteerd door burgemeester Emile Jaensch. | Foto Willemien Timmers

Henk en Wil van Woudenberg zestig jaar getrouwd

  Human Interest

Henk en Wil van Woudenberg vierden op 4 juni met een heerlijk etentje dat het zestig jaar geleden was dat zij in Katwijk in het huwelijk traden. Drie dagen later, op 7 juni, blikken ze samen met burgemeester Emile Jaensch terug op deze zes decennia.Mijnheer van Woudenberg is een echte Oegstgeestenaar. Hij werd 88 jaar geleden geboren in de Indische buurt. "Mijn vader werkte het grootste gedeelte van zijn leven op Endegeest", vertelt de bruidegom. "Hij deed daar vanalles in het onderhoud, waaronder veel loodgieterswerk." Zelf begon hij zijn werkzame leven bij garagebedrijf Van den Ameele in Oegstgeest. "Mijn moeder vond op een gegeven moment dat ik serieus op zoek moest naar een baan, en bracht mij naar Van den Ameele. Daarna ben ik alleen nog maar in de auto's werkzaam geweest. Zo heb ik veertig jaar bij Volvo Mulder in Rijnsburg gewerkt. Het is niet te geloven dat ik nu alweer 23 jaar thuis zit."
Het stel leerde elkaar kennen in Katwijk. "Wij flaneerden in die tijd op de Voorstraat en de Boulevard. Daar ontmoette iedereen elkaar.

Daar kwam ik Henk ook tegen, die altijd met een koppeltje jongens vanuit Oegstgeest de tram naar Katwijk nam. Het was 1953, het jaar dat er zware stormen over Nederland raasden. Ik zie hem nog zo staan, met z'n motorfiets en z'n leren jas."
Het paar trouwde in het gemeentehuis van Katwijk en ging 's middags met de bus uit rijden naar Drievliet. "Iedereen maakte in die tijd een rijtoer op zijn huwelijksdag." Dit jaar op 4 juni werd er heerlijk gegeten bij Sunset Boulevard in Katwijk. "Daar vind ik de tong altijd het lekkerst", vertrouwt de bruid de burgemeester toe.


Het echtpaar woonde onder andere in de Javastraat, de Clematislaan en de Narcissenlaan, en kreeg drie kinderen, waarvan er twee nog in Oegstgeest wonen. Later volgden vier kleinzoons en één kleindochter. "We gingen altijd op vakantie met onze De Waard-tent, of met de caravan," vertelt mevrouw. "Want ik houd niet van hotelkamers." "We hebben heel wat van Europa gezien", vult haar man haar aan.
Na zijn pensionering heeft mijnheer van Woudenberg volgens eigen zeggen niet veel meer gedaan. "Ik ben een beetje rond het huis gaan rotzooien, en hielp mijn kinderen bij het opknappen van hun huizen." En ook al geeft hij aan hij dat koken 'vrouwenwerk' vindt, toch maakte hij elke zondag soep en kippetjes op de grill klaar. "Maar dat is anders', vertelt zijn zoon lachend. "Dat valt in de categorie 'hobby'!"

(Willemien Timmers)


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225559&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>