Afbeelding
Foto:

LOHC Heren 1 kampioen

Sport

Eerder dan verwacht, werd LOHC Heren 1 zondagmiddag 28 april met een 5 - 1 winst op Qui Vive uit De Kwakel, kampioen in de Overgangsklasse A. Zonder de gebruikelijke bloemen, badjassen en schaal maar het feestje achteraf was er niet minder om. Winst zo wist het vooraf zou LOHC heel dicht bij het kampioenschap brengen, maar dan moesten nummer twee Roomburg en drie Reigers punten laten liggen en dat leek eerder die week nog niet echt realistisch.

Naarmate het einde van de wedstrijd naderde gonsde het al even langs de zijlijn en direct na het laatste fluitsignaal werd het echt duidelijk. Na het 5 - 1 verlies van Reigers op donderdagavond bij HBS, had ook runner-up Roomburg in en van Groningen met 3 - 0 verloren en was LOHC Heren 1 kampioen van de Overgangsklasse A en daarmee zeker van promotie naar de Promotieklasse. Na het kampioenschap in de zaal eerder dit jaar, de kroon op het werk van meerdere seizoenen collectief hard werken.

Het feest kon beginnen.

Na de wedstrijd werden Jauke Schut en Stijn van Pelt, door hun medespelers en staf gezamenlijk gekozen tot Speler van de Wedstrijd.

Uit de krant

Uit de krant