Afbeelding
Foto: Soek

Soek recyclet • Toename gedumpte goederen na sluitingstijd

Algemeen

Kringloopwinkel De Soek biedt voor elke bezoeker een verrassing en meer. Wekelijks komen er nieuwe tweedehandsartikelen in de verkoop. 

De Soek vindt het zijn plicht om bij te dragen spullen en grondstoffen her te (laten) gebruiken. Gelukkig krijgt de kringloopwinkel voldoende aanvoer van goederen die een nieuwe bestemming zoeken. Dat kan variëren van kleding tot platen, van keukenspullen tot klein meubilair. Kortom voor elk wat wils.

Alles wat bij de Soek niet verkocht kan worden maar nog wel bruikbaar is, gaat naar Stichting Humanitaire hulpgoederen in Weesp.

Sinds 1 februari 2024 heeft de gemeentewerf van Oegstgeest haar afval innamebeleid gewijzigd. Inwoners van Oegstgeest kunnen afval alleen nog afgeven bij de milieustraat door vooraf een afspraak te maken. Deze regeling is speciaal in het leven geroepen om de drukke en rustige momenten daar beter te regelen. Zo kan gescheiden afval ook beter gerecycled worden.

‘Over het hek gedumpt’

Bijgevolg is wel dat De Soek een toename ziet van goederen die na sluitingstijd van de kringloopwinkel voor en over het hek worden gedumpt. Mensen vinden een afspraak maken bij de gemeentewerf soms als lastig. “Dat levert echter het nodige ongemak voor onze vrijwilligers op”, laat een woordvoerder van de Soek weten. “Zij zien zich gedwongen om een deel van de goederen nu zelf af te geven bij de milieustraat, omdat niet alles bruikbaar is. Naast kleine spullen betreft het ook grotere meubelstukken. Die kunnen op dit moment niet in onze beperkte ruimte. Op de website kringloopoegstgeest.nl is precies te lezen wat De Soek kan gebruiken.”

Spullen kunnen gewoon aangeboden worden tijdens de reguliere openingstijden op woensdag en vrijdag van 10.00 tot 15.30 uur en op de zaterdag van 12.00 tot 15.30 uur. Dan kan gekeken worden wat geschikt is voor onze kringloopwinkel. “Dit zal ook zo zijn op onze nieuwe locatie. Vlak voor de zomer zal De Soek verhuizen. De komende vier jaar zijn we gevestigd in de oude kas van Van Nieuwland Tuinen naast het Groene Kerkje. Onze ruim vijftig enthousiaste vrijwilligers zullen daar eveneens vol overgave zorgen voor een fijne en gemoedelijke sfeer. Zij stallen weer de nodige pareltjes uit voor de bezoekers en we weten zeker dat ook daar voor elk wat wils te vinden zal zijn en blijven.”

Uit de krant

Uit de krant