Het gebied waarvoor het samenscholingsverbod geldt. | Kaart Gemeente Oegstgeest
Het gebied waarvoor het samenscholingsverbod geldt. | Kaart Gemeente Oegstgeest

Samenscholingsverbod bij Winkelcentrum Lange Voort

Algemeen

Vandaag is door burgemeester Emile Jaensch een samenscholingsverbod ingesteld bij Winkelcentrum Lange Voort. Bij het winkelcentrum is al langere tijd sprake van overlast door jeugd. Op Facebook en andere sociale media werden de afgelopen week bijvoorbeeld twee mishandelingen van meisjes gemeld.

Burgemeester Emile Jaensch heeft daarom in overleg met de politie besloten om een samenscholingsverbod in te stellen in de buurt van het winkelcentrum van donderdag 9 mei tot en met vrijdag 25 augustus van dit jaar. Het verbod geldt tussen 9.00 uur en 4.00 uur in het winkelcentrum en de omgeving.  Hier horen ook het Irispark en het gebied bij het Dorpscentrum bij. 

Het verbod betekent dat groepen jongeren (drie of meer) zich niet zonder goede reden in het gebied mogen bevinden. Doen zij dat wel en veroorzaken zij overlast, dan kunnen zij een boete krijgen. Dit wordt door de politie gehandhaafd.

Escalatie voorkomen

Burgemeester Jaensch laat weten dat het samenscholingsverbod een zwaar middel is. “Spijtig genoeg moeten we dit zware middel inzetten om dit niet te tolereren gedrag aan te pakken en verdere escalaties te voorkomen.”

Gemeente en politie onderzoeken de meldingen en treden in contact met de daders en hun ouders. 

Uit de krant

Uit de krant