Voorzitter Lia van Schaijk toost op de eerste tien jaar van Repair Café Oegstgeest. |
Voorzitter Lia van Schaijk toost op de eerste tien jaar van Repair Café Oegstgeest. | Foto: Willemien Timmers

Toost op tien jaar repareren

Algemeen

Op vrijdag 1 september hieven (oud-)bestuurders, vrijwilligers en donateurs van Repair Café Oegstgeest in de prachtige, historische omgeving van de historische scheepstimmerwerf Klaas Hennepoel het glas op tien jaar ‘niet weggooien, maar repareren’ in Oegstgeest. Zo’n dertig feestgangers genoten op deze zomeravond van het jubileumfeestje aan de Haarlemmertrekvaart.

Scheepstimmerwerf Klaas Hennepoel decor van feestje jarig Repair Café

Door Willemien Timmers

Na mooie woorden van voorzitter Lia van Schaijk, zij noemde ook medebestuurder Frans Malten die om persoonlijke redenen niet aanwezig kon zijn, was het de beurt aan werfbaas Alexander de Vos om te vertellen over zijn projecten. Dat deed hij dan ook boeiend en uitvoerig, zodat alle aanwezigen alle ins- en outs kenden van de historische boeiers en replica’s die op de werf gebouwd worden.

Op de zolder van de scheepstimmerwerf werd genoten van een heerlijk ‘Van der Zalm-diner’, en rond half negen vertrokken allen weer huiswaarts omdat er op zaterdag 2 september weer een Repair Café ‘gedraaid’ moest worden.

Deze editie in Dorpscentrum Oegstgeest werd overigens zeer druk bezocht. Veel dorpsgenoten wisten, vaak voor het eerst, het Repair Café te vinden.

Het Repair Café wordt dit schooljaar uitgebreid met een ‘Kids Repair Class’. Eenmaal per maand op een woensdagmorgen komt er een schoolklas naar Dorpscentrum Oegstgeest. De kinderen kunnen dan alles meenemen wat kapot is, en dat zelf leren maken. Diezelfde dag is er dan ’s middags van 14.00 tot 17.00 een Repair Café voor alle basisschoolleerlingen uit Oegstgeest. 

Elke eerste zaterdag van de maand zijn alle Oegstgeestenaren welkom in Dorpscentrum Oegstgeest om hun spullen te laten repareren.

De handige vrouwen en mannen van het Repair Café repareren in aanwezigheid van de ‘gast’ bijna alles: kleding en textiel, fietsen, houten voorwerpen en meubels, speelgoed, dingen van metaal, keramiek of kunststof. En verder ook elektrische apparaten en elektronica, en computers met toebehoren.

De komende data van Repair Café Oegstgeest zijn: Zaterdag 7 oktober, zaterdag 4 november en zaterdag 2 december. Telkens van 10.00 tot 13.00 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant