Bolletjes kunnen met potje en al worden ingeleverd in de kist.
Bolletjes kunnen met potje en al worden ingeleverd in de kist.

Het bollenasiel is weer open

Algemeen

Iedereen kan zijn uitgebloeide bloembollen weer inleveren bij het bollenasiel. De Oegstgeester volkstuinvereniging is vorig jaar met een bollenasiel gestart en vanwege het grote succes wordt het nu herhaald. 

In een bollenasiel verzamel je uitgebloeide bollen (potjes) die in huis of tuin hebben gestaan. Deze bollen worden door de tuinders van de Oegstgeester volkstuinvereniging verzorgd om volgend jaar weer op een nieuw plekje te bloeien. Op deze manier wordt voorkomen dat de bollen als een bos uitgebloeide bloemen worden weggegooid.

Het bollenasiel was vorig jaar een groot succes. Er zijn kratten vol bollen verzameld en die zijn in september uitgedeeld, zodat mensen die op Burendag konden poten om hun buurt op te fleuren. Ook enkele scholen kregen bollen om hun plein mooier te maken.

Op Burendag (24 september) kom je samen met je buurt bij elkaar. Hierdoor wordt je buurt leuker, socialer en veiliger. Samen met buren worden afspraken gemaakt welke plekken opgevrolijkt kunnen worden met de bollen. Maak er een extra feestelijke dag van door je buurt aan te melden op de website van het Oranjefonds, www.burendag.nl. Je kunt er zelfs een financiële bijdrage voor aanvragen.

Vanaf 12 maart is het bollenasiel geopend. De volkstuinvereniging heeft een subsidie ontvangen en voor het bollenasiel drie prachtige kisten kunnen laten maken. Deze kisten zijn nu geplaatst bij het Dorpscentrum aan de Lijtweg 9, de gemeentewerf aan de Haarlemmerstraatweg 30 en bij het Praathuis op het Volkstuincomplex aan de van Cuycklaan 32.

“Daarin willen we graag de uitgebloeide narcissen, hyacinten, blauwe druifjes, krokussen en irissen (liefst in een potje) ontvangen. Deze bollen doen het prima in een volgend seizoen. Tulpen zijn minder geschikt en die hoeven daarom niet ingeleverd te worden.”

Voor vragen kun je contact opnemen met pr@ovv-volkstuin.nl.

Uit de krant

Uit de krant