Afbeelding

Vizier niet op scherp bij ASC

ASC is in de thuiswedstrijd tegen TAVV niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Gezien het overwicht aan kansen had er meer ingezeten.

De formatie van Stefan Kraaijvanger was vanaf het begin de betere ploeg en had de intentie om snel de wedstrijd open te breken. ASC controleerde het spel en creëerde kansen. In de 12e minuut werd de offensieve drift van de thuisploeg beloond. Via een prachtige aanval met goede combinaties kwam de bal bij Winne Meijer. Hij behield het overzicht en plaatste de bal naar de vrijstaande Timme van Rooyen, die vervolgens doeltreffend uithaalde. Meerdere kansen op uitbreiding van de voorsprong volgden. Een schot van Victor Schipholt kon de keeper van de tegenstander met moeite keren en niet veel later zag Alex Iliopoulos zijn doelpoging net naast het doel gaan. Vanuit een corner van Winne Meijer kreeg Max van de Boog de bal voor de voeten; helaas belandde zijn schot op de lat. In de laatste 10 minuten van de eerste helft ontworstelde TAVV zich aan de druk van ASC en ging op zoek naar de gelijkmaker. Een goed schot kon keeper Max van Wijk nog keren, maar in de 41e minuut scoorde de tegenstander uit een corner de gelijkmaker.

Winnende schot valt niet

In de tweede helft domineerde ASC in de jacht op de winnende treffer. Gezien de stand en de dit seizoen nog geldende versterkte degradatieregeling wilde ASC graag de wedstrijd met een driepunter eindigen. Kansen daarop kreeg ASC zeker, maar het vizier stond niet op scherp. Trainer Stefan Kraaijvanger: “Jammer dat het veel betere veldspel niet is vertaald in een zege, die we zo goed konden gebruiken. Met nog vier wedstrijden te gaan, moeten we minimaal drie punten pakken om voldoende afstand te bewaren van de ploegen op de ranglijst die nacompetitie moeten spelen”, sprak de trainer.