Jasmijn Collin (mantelzorgmakelaar) en Ivonne Janka (vrijwilligersmakelaar) belonen warme initiatieven. |
Jasmijn Collin (mantelzorgmakelaar) en Ivonne Janka (vrijwilligersmakelaar) belonen warme initiatieven. | Foto: Willemien Timmers

Mooie ‘Hart onder de Riem’-actie van Radius gestart

Algemeen

‘Verspreid wat warmte in Oegstgeest’

Radius nodigt alle Oegstgeestenaren van harte uit om mee te doen aan de langlopende actie ‘Hart onder de Riem’. Alle dorpsgenoten worden op een leuke manier opgeroepen om iets aardigs te doen voor een ander in hun omgeving. “Dat kan van alles zijn. Een gezamenlijke lunch met eenzame buurvrouwen of een kaartjesactie in de straat. We hopen dat mensen met mooie initiatieven komen.”

Jasmijn Collin en Ivonne Janka van Radius deden tijdens een landelijke dag over de Week van de Eenzaamheid inspiratie op om door het hele jaar heen mensen aan te moedigen elkaar te ontmoeten. “Daar komt de ‘Hart onder de Riem’-actie uit voort. We hebben een potje geld gereedstaan, onder andere gevuld door Fonds 1818, van waaruit tot eind 2025 aanvragen kunnen worden gehonoreerd. We hopen dat er echt een mooie ‘vibe’ in het dorp ontstaat om aan deze actie mee te doen.”

Met een kleine actie kun je veel verschil maken. “Er zijn bijvoorbeeld heel veel ouderen die in de zomer niet met vakantie gaan, en voor wie die maanden heel lang duren. Hoe mooi is het om naar hen om te kijken, en leuke activiteiten te organiseren.” 

De ‘Hart onder de Riem’-actie is voor en door inwoners van Oegstgeest, en per actie kan er tweehonderd euro aangevraagd worden. “Stel bijvoorbeeld je huiskamer open voor een buurtgesprek met koffie en wat lekkers, of maak met de klas tekeningen en deel die uit bij een woonzorgcentrum.”

Oud Poelgeest

Een eerste Hart onder de Riem-actie is al binnen. Geïnspireerd door de actie gaat Kasteel Oud Poelgeest op zoek naar vijftig vrijwilligers die gekoppeld worden aan een (oudere) dorpsgenoot om samen gratis te genieten van de derde editie van het Midsummernight-concert. Om deze nieuw ontstane relatie te bestendigen wordt hetzelfde duo dan ook uitgenodigd voor Kunst & Culinair onder de bomen op 14 juli. Dit evenement kunnen zij ook gratis bezoeken en hier worden zij getrakteerd op een gratis kopje koffie op het terras om de relatie te vieren. Aanmelden kan via www.kasteeloudpoelgeest.com onder agenda.

Meld een idee aan

Wie een leuk idee heeft voor de Hart onder de Riem-actie, kan dat melden op de website van Radius (radiuswelzijn.nl/oegstgeest/hart).

Uit de krant

Uit de krant