Afbeelding
Foto:

Karrenvrachten flessen voor Okidoo

Algemeen

Op dinsdag 9 april werd de opbrengst van de goede doelen actie van de Hofdijckschool overhandigd aan het bestuur van Okidoo. Dit keer hebben alle leerlingen lege flessen verzameld en werden er vele winkelwagens vol flessen en blikjes ingeleverd.

Tijdens een enthousiaste bijeenkomst op het schoolplein kreeg Okidoo een cheque overhandigd van €373.

Het geld komt ten goede aan de stichting Okidoo. Okidoo staat voor Oegstgeester Kids op Ontdekking. Kinderen die thuis niet vanzelfsprekend kennismaken met allerlei zaken zoals boeken, spel, sport, cultuur en museumbezoek, komen op maandagmiddag bij elkaar en krijgen dan een programma aangeboden met dit soort activiteiten. De scholen dragen kinderen voor om mee te doen.

“De opbrengst van de flessenactie gebruiken wij voor het bekostigen van een uitje naar het Archeon in de meivakantie”, aldus Marja Kraakman, voorzitter van Okidoo. “Geweldig als er zo aan ons gedacht wordt door scholen en andere organisaties in ons dorp”.

Okidoo bestaat sinds 2021. Inmiddels hebben al ruim 90 kinderen een of meer seizoenen meegedaan. Dit jaar is Okidoo gestart met een nieuw programma, gericht op kinderen die de overstap naar de brugklas gaan maken.

Uit de krant

Uit de krant