Kater voor Fiks in finale Haagse Korfbaldagen | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Dionne Blangé scoort voor Fiks.
Dionne Blangé scoort voor Fiks. (Foto: Wim van Tuijl)

Kater voor Fiks in finale Haagse Korfbaldagen

  Sport

Fiks is er niet in geslaagd om de vorig jaar behaalde titel in de Haagse Korfbaldagen te prolongeren. Afgelopen zaterdag versperde KVS de weg om de cup opnieuw in ontvangst te nemen. De Scheveningse tegenstander ging met 19-24 met de eer strijken.

Vorig jaar verraste Fiks door als underdog de finale tegen het toen in de competitie een klasse hoger spelende Meervogels de baas te blijven. De rollen waren nu omgekeerd omdat Fiks vorig seizoen de titel in de overgangsklasse greep en vanaf komende zaterdag debuteert in de hoofdklasse. KVS komt uit in de overgangsklasse. "In zo'n toernooi maakt dit klassenverschil niet veel uit", concludeerde trainer Bas Harland na afloop. Hij relateert hiermee naar de boven omschreven gang van zaken vorig jaar.
In de aanloop naar de finale moest Fiks vorige week eerst afrekenen met poulegenoten VEO en op maandagavond tegen GKV (Gorinchem). De eerste ontmoeting verliep in een verwachte ruime zege van 36-17. GKV bleek een lastiger noot om te kraken. Pas in de tweede helft liep Fiks weg maar GKV bleef wel mee scoren, zodat er een zeer grote uitslag (35-27) ontstond. Met name Dominic van Welzen en Melissa Heijne waren met respectievelijk 15 en 10 treffers in deze duels productief. Reden dat Fiks als favoriet startte in de Haagse Steenwijkhal die gevuld was met zeker 500 toeschouwers. Het liep anders. Gegeven is dat de geschiedenis leert dat het voor Fiks altijd moeilijk spelen is tegen KVS. Een uitzondering op deze regel bleef uit. Alleen bij 1-0 (Michelle Rozenbroek) had de debuterende hoofdklasser de leiding. Daarna heeft Fiks de gehele wedstrijd achter de feiten aangelopen en zag geen kans de regie over te nemen. Na 8-8 ging KVS steeds aan de leiding, hoewel de achterstand tot zeven minuten beperkt bleef tot twee punten. Op de daaropvolgende demarrage van KVS bleef Fiks scorend het antwoord schuldig en zou met 19-24 aan het kortste eind trekken. "Een van de vakken kwam in aanvallend opzicht niet goed in de wedstrijd. Het spel was bij vlagen onrustig. Het tempo was bovendien vaak te hoog, zonder goede waarneming van wat er om je heen gebeurt. Het andere vak scoorde dan wel maar het spel was ook daar te voorspelbaar. KVS speelde met lef en was daarbij ook scorend op dreef", gaf Bas als verklaringen voor het verloop van deze finale. Doelpunten Fiks: Michelle Rozenbroek (5), Melissa Heijne en Roy Vreeken (ieder 4), Ilse Hazekamp (2), Kevin Vreeken, Dionne Blangé, Mart Hortensius en Dominic van Welzen (ieder 1).
Komende zaterdag 16 november debuteert Fiks in de hoofdklasse tegen KCC dat in de veldcompetitie op het allerhoogste niveau uitkomt. De wedstrijd begint om 16.30 uur in sporthal De Cuyl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>