Afbeelding

Cursisten Mayo de Graaf exposeren

Cultuur

Na twee jaar gedwongen pauze is er weer plaats voor een grote groepsexpositie van de cursisten van Mayo de Graaf. Zij tonen op 14 en 15 mei hun werk in Duinzigt aan de Rhijngeesterstraatweg 40D.

In de voorgaande jaren is er enthousiast gewerkt aan het thema “water en licht”. 

Er is getracht om zoveel mogelijk aspecten van dit onderwerp aan bod te laten komen. Dit jaar is er voor kleurrijke portretten en vrij werk gekozen, zodat Mayo verwachten een breed beeld te kunnen tonen. 

Zo zijn er onder andere doeken te zien van frisse Hollandse landschappen, mysterieuze oerwouden of een tot in de kleinste details uitgewerkt stadsgezicht uit Kaohsiung,Taiwan Ook vallen er reproducties van Rembrandt of Vermeer te ontdekken. Bij de grote collectie portretten kan men de verschillende werkwijzen en kleurgebruik van de cursisten met elkaar vergelijken, ook spannend voor kinderen.

Bezoekers staat het vrij om door de sfeervolle gangen van dit voormalig klooster te dwalen om zo de verschillende kunstwerken te ontdekken.

Onder begeleiding van Jan Hauwert op piano en Theo Veld, saxofoon, zal de tentoonstelling worden geopend op 14 mei om 12.00 uur

De kunstenaars zijn op beide dagen zoveel mogelijk aanwezig om eventueel tekst en uitleg bij hun werk te geven. In dit weekend zijn de gezellige bar en restaurant tot sluitingstijd geopend. Bij mooi weer is er plaats voor het publiek op het terras van de romantische binnenplaats onder de bomen.

Op zowel 14 als 15 mei is de tentoonstelling van 12.00 tot 17.00 uur te bezoeken. De tentoonstelling is te zien tot en met 24 mei tijdens kantooruren.

Uit de krant

Uit de krant