Fenna Juffermans wint regionale voorleeswedstrijd | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto:

Fenna Juffermans wint regionale voorleeswedstrijd

  Cultuur

Fenna Juffermans van de Hofdijckschool uit Oegstgeest heeft op maandagmiddag 11 maart de voorleeswedstrijd van de regio Wassenaar, Voorschoten en Oegstgeest gewonnen.

Deze wedstrijd vond plaats in Wassenaar. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort Wassenaar/Voorschoten/Oegstgeest vertegenwoordigen in de kwartfinale in Leiden. Wellicht wordt Fenna wel De Nationale Voorleeskampioen 2019!

De negen kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Petra Jansen naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek.

Terwijl de kinderen en supporters daarna genoten van een traktatie trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord door de juryvoorzitter gesproken.

Fenna Juffermans las een fragment voor uit het boek Het magische receptenboek van Bakkerij Bliss van Kathryn Littlewoon. De jury vond dat ze duidelijk en bijna magisch voorlas. Fenna zal één van de deelnemers zijn aan de kwartfinale die op 20 maart gehouden zal worden in het Leidse Volkshuis te Leiden.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>