Logo oegstgeestercourant.nl

Cor de Feber en Sharina Floor exposeren in de bibliotheek

  Cultuur
Foto: Cor de Feber

In mei en juni zijn in de Bibliotheek in Oegstgeest twee exposities te zien.

Fotograaf Cor de Feber exposeert met foto's in het thema Natuur en Landschap. De Feber (uit Oegstgeest) exposeert in de maanden mei en juni een 30-tal natuur- en macrofoto's. De foto's hebben onderwerpen als: Schotland, Opaalkust (Noord-Frankrijk), macrostudio landschapjes en zwaluwen in de bunker op Pampus. Daarnaast exposeert hij een klein aantal abstracte en experimentele foto's.

Cor fotografeert velerlei onderwerpen: natuur in de breedste zin, mensen, macro, macrostudio landschapjes, abstract, minimalisatie, vervreemding en alles wat een mooie compositie of een interessante foto oplevert. Soms komt dan de vraag 'Wat zie ik of wat is dit?'. Zijn voorkeur is steeds vaker de macrofotografie en abstractie. Hierdoor wordt het maken van de foto wel lastiger, maar om toch een mooie compositie van de details te maken is dit juist stimulerend voor hem. Ook matig of slecht licht, bijvoorbeeld bij jazz optredens, vindt hij uitdagend.

Cor is lid van de Leidse Amateur Fotografen Vereniging (LAFV) en de Fotobond. Hij wordt door de vele clubactiviteiten en mentoraten Fotobond extra geïnspireerd om nieuwe richtingen te ontdekken.

My Creations bij Sharina

Sharina Floor startte in 2015 haar eigen onderneming. Zij geeft workshops en cursussen in het vervaardigen van woondecoraties en cadeaus die afgestemd worden op persoonlijke wensen van de deelnemers. Zij begeleidt hen bij het maken van tekstborden, wandborden, het decoreren van glas, het ontwerpen en maken van sieraden, bedrukken en decoreren van kleding en andere voorwerpen.

Een aantal van haar creaties zijn nu te zien in de Bibliotheek in Oegstgeest.

Meer berichten