Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Wethouder Huizing wijst een leerling op het belang van goede verlichting. | </p>

Wethouder Huizing wijst een leerling op het belang van goede verlichting. |

(Foto: Wim de Winter)

Fietsverlichtingsactie: ValOpShop bij Rijnlands Lyceum en Lange Voort

Op dinsdag 9 november bracht wethouder Matthijs Huizing een bezoek aan de ValOpShop bij het Rijnlands Lyceum.

De herfst is begonnen en de dagen worden weer korter. In deze tijd van het jaar is het extra belangrijk dat het licht op je fiets het doet. Daarom organiseren de regio, gemeenten, Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland in Holland Rijnland, samen met rijwielhandelaren en met Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland weer een fietsverlichtingsactie.

De ValOpShop is onderdeel van deze actie. In een positieve sfeer houdt het promotieteam fietsers aan. Gebruikten ze hun verlichting? Dan mogen ze mee in de ValOpShop in om daar gratis iets leuks uit te zoeken; een hesje, lampje, reflector, een lichtgevend ventiel. De ValOpShop-bus stond dinsdag tot half negen bij het Rijnlands Lyceum, daarna was hij bij Winkelcentrum Lange Voort te vinden.

Bij het lyceum was het moeilijk de interesse van de leerlingen te wekken. Medewerkers van het team en ook rector Erica van Langen deden hun best om de voorbijgaande tieners te bewegen hun lichten te laten controleren, maar de meeste leerlingen hadden haast om op tijd in de les te zijn. Wellicht is een moment aan het begin van de avond, bij de ingang van een sportpark, een beter idee voor een dergelijke actie.

Meer berichten