Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Elke donderdagmiddag zal er gelegenheid zijn om wedstrijdjes jeu de boules te spelen. | Foto Willemien Timmers</p>

Elke donderdagmiddag zal er gelegenheid zijn om wedstrijdjes jeu de boules te spelen. | Foto Willemien Timmers

(Foto: Willemien Timmers)

Jeu de boules-baan Rozenlaan feestelijk heropend

Op donderdagmiddag 15 juli is de jeu de boules-baan gelegen achter de appartementencomplexen van de Narcissenlaan feestelijk heropend door wethouder Jan Nieuwenhuis (Sport en recreatie / Sociale Zaken). Hij had de eer om de eerste bal te werpen.

Door Wim van Tuijl

Er lag op die plek al een Jeu de boules-baan maar deze was zo verwaarloosd dat het niet meer bespeelbaar was. “Het was een initiatief van seniorensoos Rendez Vous om de baan te laten opknappen en weer in gebruik te nemen. Ten gevolge van de coronabeperkingen waren binnen-activiteiten niet mogelijk. Vandaar dat Rendez Vous dit plan naar voren bracht”, vertelde Pippy Blom namens genoemde seniorensoos. 

Met behulp van een financieel steuntje in de rug van de gemeente werd dit initiatief uitgewerkt en nu was het zover dat de vernieuwde baan kon worden geopend. Het is inmiddels bekend dat Rendez Vous geregeld leuke activiteiten voor senioren organiseert in Dorpscentrum Oegstgeest.

Dit ging niet op anonieme wijze. Een op stelten lopend duo, Danny Molenaar en Esther van Leeuwen, maakte indruk op de vele aanwezigen door te dansen op de muziek die werd verzorgd door mobiele DJ Pieter Walvaart. “Het fonds Podiumkunsten, maakte dit optreden financieel mogelijk”, aldus Esther.

Wedstrijdjes

Pippy Blom voerde kort een openingswoord, waarin ze zich verheugd toonde over de realisering van dit project. “Elke donderdagmiddag zal er gelegenheid zijn om wedstrijdjes jeu de boules te houden”, merkte ze op. Wethouder Jan Nieuwenhuis sprak zijn waardering uit voor dit waardevolle buurtinitiatief en hoopt dat de baan veel zal worden gebruikt. Vervolgens wierp hij de eerste bal op de vernieuwde baan.
Daarna was het tijd voor een informeel samenzijn met een drankje en een hapje. De opening werd concreet door de eerste wedstrijd te spelen: de teams van Gemeente Oegstgeest, Dorpscentrum en Rendez Vous speelden om een beker, die laatstgenoemde beschikbaar had gesteld. Winnaar werd het team van Dorpscentrum Oegstgeest.

Meer berichten