Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Karin Oostendorp met man en dochters. | </p>

Karin Oostendorp met man en dochters. |

(Foto: Paul Honcoop)

Fietsactie VoorKarinTegenMS van Oegstgeest naar Moskou

Op zaterdag 17 april fietst een groep familie, vrienden en collega’s gezamenlijk symbolisch, en verdeeld over een groot aantal mensen, de afstand van Oegstgeest naar Moskou (2.350 km) om geld in te zamelen voor een stamceltransplantatie om de ziekte MS bij Karin Oostendorp uit Oegstgeest te stoppen.

Zes jaar geleden is bij de Oegstgeester Karin de chronische zenuwziekte MS (Multiple Sclerose) geconstateerd. In juli kan zij naar Moskou voor een stamceltransplantatie om de ziekte MS bij haar te stoppen. Hiervoor is 60.000 euro nodig, omdat de behandeling in Nederland niet wordt vergoed. Daarom is een crowdfunding gestart via de website VoorKarinTegenMS.nl.

“Ik wil er alles aan doen om de verslechtering te stoppen en in ieder geval te blijven doen, wat ik nu doe. Ik wil graag nog lang actief blijven en kunnen genieten van mijn gezin. In mijn achterhoofd zit de wens om, mochten mijn dochters ooit trouwen, te kunnen dansen op hun bruiloft!’, aldus Karin.

Doneren

“Graag willen we Oegstgeestenaren die iets kunnen missen, vragen om mee te helpen om het totale bedrag bij elkaar te krijgen. Doneren kan via de website VoorKarinTegenMS.nl, waar ook een tikkie-link op staat. Alle beetjes helpen!” vertelt Voorzitter Stichting VoorKarinTegenMS, Fleur de Nijs.

Meefietsen

Op 17 april kan door het hele land gestart worden met een eigen fietsroute. “Alleen of in kleine groepjes, dan houden we het corona-proof. Wil jij zaterdag 17 april graag meefietsen voor dit goede doel? Dat kan als je minimaal 60 kilometer fietst op een plek naar eigen keuze. Elke deelnemer betaalt 25 euro en haalt zoveel mogelijk sponsorgeld op. Aanmelden kan via VoorKarinTegenMS.nl/actie”, licht Fleur toe.

Karin Oostendorp geeft zelf online om 9.30 uur het startsein van de actie.

Acties op De Kring

Ook op Jenaplanschool De Kring (Rembrandtlaan) de school van Karins dochter Veere en oude school van dochter Lianne, wordt al druk geld ingezameld. Alle bovenbouw-kinderen kunnen op 12 april en 16 april stempels verdienen met verschillende activiteiten tijdens de gymlessen. Alle ouders, opa’s en oma’s, buren en anderen worden door de kinderen benaderd om te sponsoren.

Meer berichten