SeniorenSoos Rendez Vous voorziet in behoefte
Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Jenny Grandia en Pippy Blom richtten SeniorenSoos Rendez Vous op. | Foto Wim van Tuijl</p>

Jenny Grandia en Pippy Blom richtten SeniorenSoos Rendez Vous op. | Foto Wim van Tuijl

(Foto: Wim van Tuijl)

SeniorenSoos Rendez Vous voorziet in behoefte

Zoals in eerdere berichtgevingen vermeld, is het Dorpscentrum vanwege de vele organisaties, die daar hun activiteiten ontplooien, het kloppend hart in Oegstgeest. Af en toe zal één van die organisaties in de Oegstgeester Courant worden belicht. De eerste is SeniorenSoos Rendez Vous. Oprichters van deze soos, Pippy Blom en Jenny Grandia, vertellen er graag over.

Door Wim van Tuijl

Beide dames wonen aan de Rozenlaan en het begon met organiseren van een Nieuwjaarsborrel in hun appartementencomplex. “Het was een groot succes. Alle reden om dit voor senioren breder op te zetten”, vertelt Pippy. Het Dorpscentrum was hiervoor de aangewezen plek; meer ruimte dus meer deelnemers mogelijk. “We zijn aldaar afgelopen Tweede Kerstdag begonnen met een inloopmiddag. We kwamen erachter dat veel ouderen zich tijdens de zon- en feestdagen eenzaam voelen”, vervolgt Jenny.

Alle reden dus om oprichting van een seniorensoos in gang te zetten. Op die Tweede Kerstdag is een inventarisatie gemaakt naar interesses van de aanwezigen. “Met deze input konden we een gevarieerd maandelijks programma opstellen voor één zondagmiddag per maand tussen 14.00 uur en 16.30 uur. Zo is er een muziekquiz gehouden, workshops bloemschikken op Tweede Pinksterdag en afgelopen oktober en in juli een Hollandse middag met pannenkoeken en livemuziek. De organisatie had zich in Volendamse klederdracht gestoken”, verhaalt Pippy. Ook de barbecue in augustus was een groot succes: 32 deelnemers.


Op Prinsjesdag was er een extra activiteit: ‘hoedjesdag’. Alle aanwezigen bekeken de troonrede in de grote zaal van het Dorpscentrum met een hoed op.
Helaas lagen de activiteiten voor april en mei stil vanwege corona en ook nu heeft de soos met dit probleem te maken. “We hebben nog een drietal activiteiten voor dit jaar geprogrammeerd, zoals een sinterklaasviering op 29 november, kerst workshop op 20 december en een gezellige middag op Tweede Kerstdag, maar alles hangt af van de coronamaatregelen voor de rest van het jaar”, vertellen de dames. Na de persverklaring van afgelopen dinsdag 3 november jl. is het doorgaan daarvan zeer onzeker.

Winkeliers en SOEK betrokken

De inzet van Pippy en Jenny reikt ver. Dit blijkt onder meer dat elke activiteit in de agenda van de Oegstgeester Courant verschijnt en er breed door flyeren aandacht aan wordt geschonken. Op veel bekende punten hangt een aankondiging van de activiteit. “Blij zijn we zeker met de contacten die we met lokale winkeliers hebben kunnen leggen. Een aantal is bij onze soos betrokken. Bijvoorbeeld Jumbo, Van der Zalm en Danice de ijswinkel bieden producten die wij bij hen kopen tegen gemodereerde prijzen aan of ze stellen prijzen beschikbaar voor een quiz. Als we materiaal voor een activiteit nodig hebben, kunnen we een beroep doen op de SOEK, de kringloopwinkel van Oegstgeest”, geven Pippy en Jenny aan. Ze zijn blij met die goede contacten en dit geldt eveneens voor Jottem en de Leo Kannerschool, waarvan leerlingen in de keuken werken en voor bijvoorbeeld hapjes zorgen. “We benadrukken blij te zijn met de subsidies van het Cultuurfonds en de gemeente Oegstgeest; representatief bewijs hoezeer de activiteiten en het doel van Rendez Vous worden gewaardeerd. Bovendien ondervinden we steun van sociaal makelaar Sietske Steenbergen en niet in de laatste plaats van de leiding van het Dorpscentrum”, stellen de dames.

Ontmoeting en bestrijding eenzaamheid

Dit alles voor het streven naar het ultieme doel. Bevorderen van saamhorigheid tussen senioren onderling en het doorbreken van eenzaamheid bij ouderen.

Kortom, seniorenSoos Rendez Vous wil nadrukkelijk voor hen aanwezig zijn in bestrijding van vereenzaming. Een lichtpunt dus in de grauwe sluier die luistert naar de naam ‘Eenzaamheid’. Senioren: Van harte welkom om activiteiten van Rendez Vous te komen bezoeken. Onder voorbehoud van de coronamaatregelen staan voor 2020, zoals eerder gememoreerd, nog de volgende activiteiten op het programma:Zondag 20 december: Kerst Workshop
Zaterdag 26 december: Gezellige Tweede Kerstdagmiddag

Meer berichten