Dierenartsenpraktijk feestelijk heropend | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Sandrine Jonkers sprak over de drukke achterliggende tijd die veel van het personeel en gezin vergde.
Sandrine Jonkers sprak over de drukke achterliggende tijd die veel van het personeel en gezin vergde. (Foto: Wil van Elk)

Dierenartsenpraktijk feestelijk heropend

De vroegere dierenartsen Dirk Brandt en Rob Duijn openden op zaterdagochtend 19 oktober de vernieuwde praktijkruimte van Dierenkliniek Rijngeest aan de Kennedylaan die zich heeft aangesloten bij AniCura en grondig verbouwde met nieuwe geavanceerde apparatuur. Sandrine en Ad Jonkers hielden 's middags open dag voor belangstellenden.

De verbouwing aan de praktijk begon in januari 2019. Nu het eindelijk af is, lieten Sandrine en Ad, samen met hun uitgebreide team, graag zien hoe mooi het is geworden. Op www.de-dierenarts.nl stelt het team zich voor.

CT-scanner

Eenmaal binnen viel vooral de nieuwe CT-scanner op. Maar ook de waterloopband voor de therapie bij honden is nieuw. "We zijn nooit klaar, we blijven voortdurend bezig ons te verbeteren", zei Sandrine. Ad vertelde: "Wie had kunnen denken dat we nadat we acht jaar gelden hier naartoe kwamen, nu deze stap zouden maken. We zijn supertrots dat we dit voor elkaar hebben gekregen".

Sleutel

Met het doorprikken van een grote ballon kwam de sleutel van de voordeur tussen de confetti tevoorschijn. Rob Duijn gaf deze aan Sabrine. Hij was komen aanrijden in de Dierenambulance tijdens de toespraak van Sandrine. "Deze sleuteloverdracht heb ik acht jaar gelden al eens eerder gedaan", zei hij lachend. "Kijk eens wat een geweldig gebouw hier nu staat!"

"Wij deden alles, van muizen tot renpaarden", vertelde Dirk Brandt. "Maar die nachten in de winter ergens in een stal met een zaklantaarntje een keizersnee uitvoeren, ik mis het niet echt! Kleine dieren was meer mijn passie." Eenmaal binnen van OK tot CT-Scanner, en de verschillende behandelkamers, loop je door een modern dierenhospitaal met een uitgebreid aanbod aan hulpmiddelen om dieren voor vrijwel alles te kunnen behandelen.

Orange Babies

Het publiek kon tegen betaling meedoen aan een loterij waarbij in drie rondes diverse leuke prijzen waren te winnen. Diverse leveranciers van dierenbenodigdheden hebben deze prijzen geschonken.

De opbrengst van de lotenverkoop gaat in zijn geheel naar Orange Babies, de organisatie waarvoor Sandrine en Ad zich opwerpen als ambassadeurs met het Actie Team Jonkers. "In november gaan we zelf, voor een project, naar Afrika."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>