Skateboarden nog steeds populair in Oegstgeest - Hofbrouckerpark heeft upgrade nodig | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Skateboarders aan de Hofbrouckerlaan kwamen enthousiast voorbij. | Foto wil van Elk
Skateboarders aan de Hofbrouckerlaan kwamen enthousiast voorbij. | Foto wil van Elk (Foto: Wil van Elk)

Skateboarden nog steeds populair in Oegstgeest - Hofbrouckerpark heeft upgrade nodig

De raadsleden Ingrid van Dillen en Tobias van der Hoeven, van het CDA, waren donderdag 11 april in het Hofbrouckerpark voor een uitleg over skateboarden en waarom de BMX-baan nodig moet worden opgeknapt. De upgrade van het Hofbrouckerpark is vooral nodig om daar te kunnen skateboarden, zo vertelden enthousiaste skaters.

Douglas Gourdan, van oorsprong Canadees, is eigenaar van de lokale skateshop Wood be Hero aan de De Kempenaerstraat. Net als de overheid en gemeentes vindt hij het belangrijk om jongeren aan te zetten tot structurele sportbeoefening. "Skateboarden kan hier eenvoudig aan bijdragen, omdat deze sport precies past bij de huidige tijd", zo vertelde hij. Douglas wil gaan lesgeven in het Hofbrouckerpark. Samen met nog een paar enthousiastelingen uit Leiden vertelden hij aan de twee raadsleden hoe geweldig hun sport is en wat er in Leiden al mee is bereikt.

Uitdagingen

Skateboarden kun je eigenlijk overal, zolang de ondergrond maar vlak en droog is. Bij voorkeur ergens met uitdagende obstakels, zoals een bankje of een metalen leuning. In Oegstgeest zijn opvallend weinig geschikte plekken om met elkaar te skateboarden. Het skatepark in het Hofbrouckerpark en het parkje in de Morsebel zijn de enige mogelijkheden. Hier wordt weinig geskateboard omdat de grove ondergrond niet geschikt is en de obstakels te ver uit elkaar staan.

Aantrekkelijker

Het skatepark aan het Hofbrouckerpark kan op eenvoudige wijze een stuk aantrekkelijker worden gemaakt. Skateshop Wood be Hero en de plaatselijke skateboarders willen hier graag aan meewerken.

"Door sommige obstakels net iets anders ten opzichte van elkaar te positioneren, een handrail en een halfpipe eraan te voegen, zal je zien dat het park veel intensiever gebruikt gaat worden.

Een betonnen vloer is bovendien vele malen geschikter, veiliger en geluiddempender dan het huidige asfalt. De jeugd én de ouderen uit Oegstgeest worden eenvoudig verleid om meer te gaan bewegen."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>