Gezellige sjoelmarathon Buitenlust | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Ria Oudshoorn (midden) met opvolgers Ria Briër en Bonaria Rooijakkers.
Ria Oudshoorn (midden) met opvolgers Ria Briër en Bonaria Rooijakkers. (Foto: Belinda Frederiks)

Gezellige sjoelmarathon Buitenlust

De sjoelmarathon van buurtvereniging Buitenlust is een jaarlijks terugkerend evenement. Zaterdag 9 maart rond half tien kwamen de deelnemers binnen in buurthuis De Kratong om eerst te genieten van een kopje koffie met gebak.

Om tien uur zou de eerst steen gegooid worden door Ria Oudshoorn. Zij heeft de marathon al vijftien jaar georganiseerd en heeft het stokje dit jaar overgedragen aan Ria Briër en Bonaria Rooijakkers. De burgemeester had zijn rondje hardlopen zelfs even onderbroken om bij het begin van de marathon te zijn.

Na een korte toespraak gooide Ria de eerste steen en werd ze daarna in de bloemetjes gezet voor haar inspanning de afgelopen vijftien jaar. De marathon werd onderbroken door een uitgebreide lunch en 's avonds een Indische maaltijd. Rond 21.00 uur was de marathon afgelopen en volgde de prijsuitreiking.

Van de veertien deelnemers bestond de top 3 uit: 1. Bonaria Rooijakkers, 2. Ria Brussee, 3. Mariska Dol.
Zowel de organisatoren als de deelnemers kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag. "We bedanken de vrijwilligers van Buitenlust die zich weer de hele dag ingezet hebben om het evenement te laten slagen, maar zeker de sponsors die gezorgd hebben voor een volle prijzentafel voor de loterij. Onze sponsors waren: Jumbo Rustenburgerpad, Toko Lekki, Daans Bloemen Oegstgeest, snackbar de Heeren van Katwijck Oegstgeest, Bakker den Dulk, Kapsalon Moments for Hair en kapsalon Dofferhoff, Visgilde Hugo van der Meij en Bloemenkiosk Corinda" aldus Belinda Frederiks.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>