Afbeelding

Kong Hey Fat Choi

Algemeen

Het Chinese jaar Huangdi 4715, het Jaar van de Hond, begint op vrijdag 16 februari. Kong Hey Fat Choi! Oftewel: Gelukkig en voorspoedig Nieuwjaar.

Het Chinese Nieuwjaar, ook wel Lentefeest genoemd, is het belangrijkste festival voor het Chinese volk en het wordt 15 dagen lang gevierd. Nieuwjaar staat in China voor geluk, voorspoed, saamhorigheid, reünies, gezellig samenzijn en traditioneel eten, waarbij elk gerecht een symbolische betekenis heeft.
Tijdens het Chinese Nieuwjaar worden er veel dumplings gegeten. Dumplings zijn deeghapjes met vleesvulling en ze verwijzen naar de goede band tussen families onderling in het nieuwe jaar.
Geluk en voorspoed zijn heel belangrijk voor Chinezen en om deze reden staat er traditioneel altijd vis op tafel. Het Chinese woord voor vis is namelijk 'yú', dat hetzelfde klinkt als het woord voor 'overvloed' en 'rijkdom'.
Het Jaar van de Hond is een jaar waarin idealen richtinggevend zijn en meer samenwerking ons vooruithelpt.

Restaurant China House aan de Oegstgeester Ommevoort heeft speciaal een 'jaar van de Hond menu' samengesteld met onder andere dumplings, tongfilet, eendenborst en speciale Nieuwjaarswijn.

www.chinahouse.nl

Uit de krant

Uit de krant