Saskia Baatenburg de Jong en Wil van Elk (zittend) genoten in de bijzondere Drakenzaal met hun partners van een mooi kasteeldiner. Directeur Jan-Willem Besselink (staand midden): 'We willen graag iets terugdoen voor Oegstgeest.' | Foto Willemien Timmers
Saskia Baatenburg de Jong en Wil van Elk (zittend) genoten in de bijzondere Drakenzaal met hun partners van een mooi kasteeldiner. Directeur Jan-Willem Besselink (staand midden): 'We willen graag iets terugdoen voor Oegstgeest.' | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Ereburgers Oegstgeest ontvangen op Kasteel Oud-Poelgeest

Algemeen

Op vrijdag 12 januari zette Kasteel Oud-Poelgeest in Oegstgeest de in 2017 tot ereburger benoemde Oegstgeestenaren in het zonnetje. Saskia Baatenburg de Jong en Wil van Elk kregen samen met hun partners een kasteeldiner aangeboden.

"Wij willen hier graag een traditie van maken", sprak directeur Jan-Willem Besselink nadat hij de ereburgers verwelkomd had. "Oud-Poelgeest wil graag iets terugdoen voor de bewoners van Oegstgeest. Daarom leek het ons niet meer dan logisch dan om deze twee mensen, die zich met hart en ziel voor Oegstgeest hebben ingezet, een diner in deze prachtige historische omgeving aan te bieden."
Wil van Elk ontving op 23 juni de erepenning van de gemeente Oegstgeest onder andere voor zijn inzet voor de Oegstgeester Courant, zijn inspanningen voor het bedrijfsblad van het MEOB en alle foto's die hij door heel Oegstgeest maakt van alle (feestelijke) gebeurtenissen.
Saskia Baatenburg de Jong - Telling ontving de titel 'ereburger' op dinsdag 19 december. Zij is de drijvende kracht achter veel culturele activiteiten in het dorp zoals het OSGER- weekend.

Besselink blikte terug op een mooi 2017 voor Kasteel Oud-Poelgeest, waarin de Jan Wolkerstentoonstelling in oktober een hoogtepunt vormde. "Komend jaar is het het jaar van Boerhaave", sprak de bevlogen directeur. "Dit jaar is het 350 jaar geleden dat Herman Boerhaave, die op dit kasteel woonde, geboren werd. Wij zullen meedoen met de festiviteiten in de regio."

De ereburgers, met hun onderscheiding opgespeld, genoten in de Drakenzaal van het zeventiende-eeuwse Kasteel Oud-Poelgeest van een bijzonder viergangendiner, waarbij ze en passant ook veel over het kasteel te weten kwamen.
In de maanden januari, februari en maart biedt Oud-Poelgeest aan iedereen die historie en cultuur wil snuiven de mogelijkheid om in het eeuwenoude kasteel te dineren. Wie gaat eten bij Oud-Poelgeest draagt automatisch bij aan het in stand houden van het landgoed. "Alle winst die wij maken, komt direct ten goede aan het behoud van dit cultureel erfgoed."

Kasteel Oud-Poelgeest
Poelgeesterweg 1
2341 NM Oegstgeest
(071) 517 42 24
kasteeloudpoelgeest.com/diner-in-een-kasteel-2018

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant