Boombrengers kunnen op woensdag- en zaterdagmiddag hun boom zelf planten in het kerstbomenasiel.
Boombrengers kunnen op woensdag- en zaterdagmiddag hun boom zelf planten in het kerstbomenasiel. Foto: PR

Drukte van belang bij kerstbomenasiel van Vrij Groen

Algemeen

Afgelopen zaterdag, 6 januari, zijn er al ruim 60 kerstbomen (terug)gebracht naar het kerstbomenasiel van Oegstgeest/Leiden. Nadat het woensdag, de eerste dag van de opening van het asiel, een letterlijke stormdag was, liep het zaterdag figuurlijk storm.

Veel boombrengers kwamen voor de eerste keer hun kerstboom met kluit brengen, wat betekent dat het kerstbomenasiel steeds bekender wordt. Dat is niet zo gek als je bedenkt dat het al het achtste jaar is dat Vrij Groen dit initiatief doorzet.

Maar ook is dit te danken aan de wijdverbreide nationale media-aandacht die er dit jaar voor het kerstbomenasiel was. Unity-tv maakte als vanouds een mooie foto- en videoreportage, maar ook de NOS-radio besteedde aandacht aan het fenomeen. Afgelopen zaterdag maakte het Algemeen Dagblad een uitgebreid videoverslag van de inname van de bomen, gelardeerd met leuke interviews met de kerstboombrengers.


Het Vrij Groen kerstbomenasiel is de hele maand januari iedere woensdag en zaterdag open tussen 13.30 en 16.00 uur. Boombrengers kunnen hun boom dan zelf planten, of de vrijwilligers van Vrij Groen kunnen het voor hen doen.

Het kerstbomenasiel is momenteel gevestigd op de Kunstweide Ommenabij, aan de Ommedijkseweg 30 in Leiden - de parallelweg langs de A44 richting Wassenaar. Voor meer informatie over het kerstbomenasiel en een routebeschrijving zie: www.vrijgroen.info/kerstbomenasiel.

Uit de krant

Uit de krant