Afbeelding

Database lokale ondernemers

Politiek

De gemeente steunt Oegstgeester ondernemers door hen actiever te benaderen voor gemeentelijke opdrachten. In samenwerking met ondernemersvereniging PVOO is een eerste aanzet gemaakt voor een overzicht van lokale ondernemers en hun expertise.

Vanaf 9 januari kunnen ook ondernemers die geen lid zijn van de PVOO zich digitaal aanmelden. De gemeente zal dit overzicht, de database lokale ondernemers, op korte termijn gaan gebruiken om bij aanbestedingen en opdrachten gericht uit te nodigen.

Alle ondernemers die gevestigd zijn in Oegstgeest en in aanmerking willen komen voor gemeentelijke opdrachten, kunnen zich inschrijven. Zij zijn dan in beeld bij bijvoorbeeld enkelvoudige en meervoudige onderhandse aanbestedingen. Dit zijn aanbestedingen waarbij, op basis van objectieve criteria één (enkelvoudig) of minimaal drie (meervoudig) aanbieders gevraagd wordt om een offerte in te dienen. Deze aanbestedingen komen regelmatig voor.

De gemeente streeft ernaar steeds minimaal één Oegstgeester ondernemer te benaderen bij aanbestedingen, mits die ondernemer voldoet aan de criteria. Daarnaast zullen opdrachten ook bekend gemaakt worden via de gemeentelijke website, sociale media en het gemeentenieuws in de Oegstgeester Courant.
Nadere informatie over de database, het inschrijfformulier en de beschikbare opdrachten is te vinden op www.oegstgeest.nl/gemeente/ondernemers

Uit de krant

Uit de krant