Van der Luyt Transport overgenomen door De Wit | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl

Van der Luyt Transport overgenomen door De Wit

  Zakelijk

'De Wit Transport gaat twee wegvervoerders overnemen. Het gaat om Gebr. de Mooij uit Rijnsburg en Van der Luyt Transport uit Oegstgeest', zo was vorige week op nieuwsbladtransport.nl te lezen.

De kwestie blijkt iets genuanceerder te liggen, zo legt Peter de Gier van Van der Luyt Transport uit. "Enige tijd na het overlijden van Joost van der Luyt in november 2017, zijn we om de tafel gaan zitten om te praten over de toekomst van het bedrijf, omdat er binnenhuis geen opvolger was. Na 111 jaar was er één ding duidelijk: de identiteit van Van der Luyt moest hoe dan ook behouden blijven. In februari 2018 zijn we met Cees de Wit, eigenaar van De Wit Transport uit Hillegom, gaan praten. Hij wilde graag uitbreiden vanwege ruimtegebrek op zijn locatie in Hillegom. Uiteindelijk heeft Cees de Wit op 2 juli ondertekend om met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2018 aandeelhouder en bestuurder te worden van Van der Luyt Transport en Selfstorage. We vallen dus al een jaar onder De Wit." Beide bedrijven zijn actief in onder meer het vervoer van sierteelt, groente en fruit.
De Gier is blij dat al het management en het personeel gewoon door kon en kan gaan onder de naam Van der Luyt. "In diverse Europese landen hebben wij als vervoerder echt een naam opgebouwd. Ook al zijn wij nu onderdeel van De Wit, we houden onze eigen identiteit, en zijn een mooie aanvulling voor het Hillegomse bedrijf."
Een eerste zichtbare verandering na de overname is dat het bruin in het oranje/bruine Van der Luyt-logo kortgeleden is vervangen door 'De Wit-blauw'. "Zo matchen de kleuren en vrachtwagens binnen het bedrijf beter", laat Peter de Gier weten.

(Willemien Timmers)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>