Joshua Overvliet voor FCO in de achtervolging. | Foto Paul Lichtenbeld
Joshua Overvliet voor FCO in de achtervolging. | Foto Paul Lichtenbeld Foto: Paul Lichtenbeld

FC Oegstgeest ten onder tegen Meerburg

Algemeen

Zaterdag speelde FC Oegstgeest een thuiswedstrijd tegen Meerburg, waar voor beide teams veel op het spel stond. Bij winst kon FCO goede zaken doen voor het behoud van de tweede plaats op de ranglijst, plus dat ook winst van de derde periode voor het grijpen lag. Het liep echter teleurstellend af voor FC Oegstgeest, een sterker Meerburg sloot de wedstrijd winnend af.

Onder goede omstandigheden en met veel publiek om het veld, waarbij grote belangen op het spel stonden voor beide teams, waren de verwachtingen hoog gespannen voor een mooie wedstrijd. FC Oegstgeest trainer Huig Jan Heeringa miste een paar belangrijke spelers in zijn team. In het eerste kwartier van de wedstrijd gaf FCO echter niet thuis en was het Meerburg dat direct snel ten aanval trok. De spelers van Heeringa stelden daar weinig tegenover. In het eerste kwartier moest FCO-keeper Gijs Jansen handelend optreden en hielpen de lat en paal hem om zijn doel schoon te houden. Na twintig minuten kon de thuisploeg eindelijk iets terug doen, een inzet werd door de Meerburg keeper gestopt, maar de drie corners die FCO kreeg leverden niets op. Een kwartier voor rust raakte verdediger Kevin Driesen bij een overtreding die hij veroorzaakte en hem geel opleverde, zo zwaar geblesseerd dat hij gewisseld moest worden. Aanvaller Sam Roelen nam zijn plaats in, dit was het teken dat FCO de verdedigende stelling zou verlaten en op de aanval ging spelen.

Na de rust ging het spel meer gelijk op en wisselde Heeringa nog een keer aanvallend, hij bracht Daan van Moorsel in, de spits die in de laatste wedstrijden als invaller wist te scoren. Een directe vrijetrap die Meerburg op de rand van het strafschopgebied kreeg werd door de Oegstgeestmuur gestopt. Een kwartier voor tijd wist Meerburg 0 – 1 te scoren, een inzet uit een vrijetrap werd net voor de handen van keeper Gijs Jansen in zijn doel gekopt. FC Oegstgeest zette vol in om nog tot scoren te komen, maar kwam niet verder dan een wegens buitenspel afgekeurd doelpunt in de extra tijd. Zo verloor de thuisploeg belangrijke punten en blijven ze nog maar een punt voor op Meerburg, op de tweede plaats op de ranglijst. En staat koploper Teylingen na een ruime overwinning op Sporting Leiden vier punten voor op FC Oegstgeest. Aan het begin van de wedstrijd stond FC Oegstgeest op de eerste plaats van de derde periode, maar na dit verlies zijn ze gezakt na de zesde plaats. Met nog twee wedstrijden te spelen in deze competitie zal FC Oegstgeest moeten winnen van NSV ’46 en Warmunda om de tweede plek op de ranglijst te behouden en zo nog nacompetitie voor promotie naar de derde klasse te mogen spelen.

Zaterdag speelt FC Oegstgeest de uitwedstrijd tegen NSV ’46 in Noorden, aanvang 14.30 uur.

Uit de krant

Uit de krant