Afbeelding

ASC nog niet veilig

Sport

ASC begon zaterdag verzwakt tegen Zwammerdam vanwege het ontbreken van een aantal spelers. Stootkracht voorin werd gemist. Aanvallen zat er voor ASC in de eerste helft niet in.

Zwammerdam speelde gedegen vanuit de defensie en kon via de rechterflank vrijuit voetballen. Maar ook Zwammerdam toonde geen lef en daadkracht voorin. Als beide ploegen in 45 minuten geen doelrijpe kans creëren dan is het bepaald geen opwindende wedstrijd.

Wat er in de rust gezegd is door de coaches is niet bekend, maar het begon op voetbal te lijken in de tweede helft. Vlak na rust dacht ASC de score te openen. Via Max van der Boog en Schipholt kwam de bal bij Joost Bierhuizen die intikte. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Kort daarna greep Zwammerdam het initiatief. Zoals zo vaak dit seizoen redde van doelman Max van Wijk zijn ploeg. Maar Zwammerdam rook mogelijkheden. Eenmaal resulteerde dit in een grote kans. ASC bracht nog invallers Backx en Ubels om in de laatste fase wat meer druk uit te oefenen. Dat leek te gaan werken. In de slotfase kregen achtereenvolgens Schipholt uit een scrimmage en aanvoerder Ralph van Zandwijk uit een corner kansen om ASC op voorsprong te zetten, maar beide pogingen mislukten.

Met 0-0 kunnen beide ploegen op basis van het vertoonde spel niet ontevreden zijn, maar of het genoeg is om de nacompetitie te ontlopen zal waarschijnlijk pas op de laatste speeldag bekend zijn.

.

Uit de krant

Uit de krant