Met debutant Jayden Pieters kwam er meer strijd in de slotfase.
Met debutant Jayden Pieters kwam er meer strijd in de slotfase. Foto: Paul Lichtenbeld

FC Oegstgeest verliest de kraker

Sport

Bij de wedstrijd van afgelopen zaterdag van FC Oegstgeest tegen VVSB waren beide teams bijzonder gebrand om te winnen. Beide clubs zouden de nacompetitie ontlopen bij winst.

FC Oegstgeest zette direct bij aanvang grote druk naar voren, op jacht naar de voorsprong. Maar bij een van de eerste aanvallen van VVSB kwam een speler vrij voor de verdediging van FC Oegstgeest en kopte feilloos in (0-1).

FC Oegstgeest liet zich door de achterstand niet uit het veld slaan en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Veel kansrijke mogelijkheden passeren met hoofdrollen voor Bob den Hollander, Jordy Manuputty en Daan van Moorsel. In de 19de minuut resulteerde één van de vele aanvallen dan toch in de gelijkmaker (1-1). Manuputty onderschepte halverwege het veld de bal en sprintte met bal aan de voet naar voren en plaatste de bal netjes in de voeten van vrijstaande Bob den Hollander die goed afrondde.

FC Oegstgeest bleef aandringen, dit gaf opnieuw diverse kansen maar keeper Tim Wijnands van VVSB was daar een belangrijke spelbreker.

Na ruim een half uur in een van weinige aanvallen van VVSB kwam FC Oegstgeest opnieuw op achterstand. VVSB schoot vanuit een onderschepte bal direct op doel. Keeper Gijs Jansen blokkeerde de bal goed maar de rebound werd alsnog ingeschoten (1-2).

Ondanks de achterstand bleef FC Oegstgeest het betere van het spel houden en bleef VVSB onder druk zetten. Vlak voor de rust had Bas Brom een goede actie en kwam alleen voor de keeper van VVSB. Maar de uitstekende keeper onderschepte de bal.

Na de pauze bleef FC Oegstgeest aantrekkelijk voetballen. Alleen de afronding mankeerde. Ook nu kwamen ze weer in verschillende kansrijke posities. Ook nu speelde Jordy Manuputty Bob den Hollander aan, maar de inzet van Bob werd corner gewerkt. Manuputty zette de corner die volgde voor en Niels Lichtenbeld kopte de bal. Maar ook nu kon de VVSB-keeper voorkomen dat de bal de doellijn zou passeren.

VVSB dat inmiddels meer behoudend speelde en een FC Oegstgeest dat nog steeds kans op kans kreeg maar een verdediging en een keeper tegenover zich had die aardig standhielden.

Naarmate de wedstrijd vorderde nam de druk van FC Oegstgeest iets af en kreeg VVSB geleidelijk meer grip op de wedstrijd.

De gehele wedstrijd bezien had FC Oegstgeest wel het beste van het spel. Maar deels is dat natuurlijk ook veroorzaakt door het feit dat VVSB met de voorsprong die ze hadden meer konden terugzakken.

Al met al was het met de eerste helft en een belangrijk deel van de tweede helft een hele aantrekkelijke wedstrijd voor het publiek.

Sinds het moment dat Eelco Fielemon als trainer tijdelijk het stokje overnam is dit de eerste wedstrijd zonder punten.

Nu heeft FC Oegstgeest het verdere verloop niet meer in eigen hand. Winnen volgende week uit tegen Blauw Zwart (za 29 mei, 14.30 uur) is noodzakelijk om nog enige kans te hebben om nacompetitie te ontlopen. Bovendien moet VVSB dan de wedstrijd tegen DWO verliezen. Uiteraard is er nog geen man overboord als FC Oegstgeest nacompetitie moet spelen, maar dat wil de club eigenlijk vermijden.