Oegstgeestenaar Derek de Jong in winnend hockeyteam | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto:

Oegstgeestenaar Derek de Jong in winnend hockeyteam

  Sport

Na een maandenlange voorbereidingstijd in de vorm van uitstekend georganiseerde trainingen en veel communicatie tussen de coaches, trainers, begeleiders enerzijds en de spelers en ouders anderzijds, begon op zondag 18 augustus dan eindelijk het EK ParaHockey toernooi, waaraan Oegstgeestenaar Derek de Jong zou deelnemen in de Trophy divisie.

De hartelijke Belgische Royal Victory HC, gastheer voor de ParaHockeyers, heette alle spelers en aanhang van harte welkom, waarna de openingsceremonie plaatsvond. De spelers werden in een grote halve boog opgesteld en de volksliederen van alle deelnemende landen werden gespeeld. Vervolgens opende de net herkozen voorzitter van het organiserende EHF, onze plaatsgenoot Marijke Fleuren, het toernooi met mooie aanmoedigende woorden, waarbij zij nadruk legde op de vriendschap en fairplay tussen alle spelers. Om de goede sfeer er meteen in te brengen volgde een heerlijke BBQ voor alle spelers, begeleiders, ouders, andere familieleden en vrienden.
Op maandag 19 augustus werden er door alle categorieën, Challenge, Trophy en Champions, 6 wedstrijden gespeeld om vast te stellen of de elftallen in de goede divisie zaten. Er werd door iedereen vol overgave en heel serieus gespeeld. In de loop van de dag kon worden vastgesteld welke aanpassingen gedaan moesten worden.
De volgende dag begon het nog serieuzere werk en werden er weer door alle elftallen 6 wedstrijden gespeeld. Aan het eind van de dag was de uitslag dat in de finale voor de eerste en tweede plaats bij de Challenge 2 Engelse elftallen zouden strijden, bij de Trophy (categorie waar Derek in zat) België tegen Nederland zou spelen en bij de Champions Italië tegen Portugal. Ons Champions elftal (hoogste categorie) heeft grote stappen gemaakt in de ontwikkeling, maar kon nog net niet de Italianen en Portugezen verslaan, aangezien deze 2 teams hockey als dagbesteding bezigen en ze geen dames in hun team opnemen, waardoor het niet makkelijk is om deze 2 teams te verslaan. Het Nederlands Champions team zou tegen Duitsland strijden om de derde en vierde plaats.
Woensdag 21 augustus was de dag van de finales, maar niet alleen van de finales, ook van twee grote verrassingen. De spelers werden die dag namelijk van hun hotel opgehaald door de officiële bus van de Oranjespelers. Dat gaf natuurlijk een enorme boost en droeg bij aan de finale-vibes.
Aangekomen op de Sportcentrum "De Wilrijkse Pleinen", waar de reguliere wedstrijden en alle finales gespeeld werden, wachtte onze spelers nóg een verrassing: een training met de mannen van het nationale heren elftal onder leiding van Max Caldas! Dat was natuurlijk een ultiem feest! Onze spelers werden zeer hartelijk ontvangen, kregen een korte training en mochten daarna uitgebreid op de foto met hun helden. Voor ons allemaal was het echt een fantastische happening!
Na nog getuige te zijn geweest van een dameswedstrijd, begonnen de finales van de ParaHockeyers. De spelers van de Challenge categorie beten het spits af en daarna moesten onze spelers van de Trophy categorie aan de bak tegen België. Ontzettend spannend natuurlijk. Onder luide aanmoedigingen van het publiek wist ons Trophy team het kampioenschap binnen te halen, 2 tegen 0!
Wat een uitbundige vreugde van spelers, begeleiders, ouders en andere aanhang.
Het Champions team speelde daarna voor de derde en vierde prijs tegen Duitsland. Die wedstrijd wonnen zij glansrijk, waardoor er door Nederland naast een gouden plak ook een prachtige bronzen plak meegenomen kon worden.
Het waren drie fantastische dagen en niet alleen vanwege het resultaat, maar vooral vanwege de fijne sfeer, de combinatie van ambitie en vriendschap, de geweldige begeleiding en de magnifieke organisatie van EHF, die alles, van accommodatie, locaties tot eten en drinken tot in de puntjes verzorgd had. Om nog maar niet te spreken van de prima scheidsrechters, die normaliter hoofdklasse en internationale wedstrijden fluiten.
Vanaf nu hebben de Parahockeyers officiële caps achter hun naam, iets waarop ze heel trots kunnen zijn! Ik ken er in ieder geval één die zijn geluk niet op kan: Derek de Jong!

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>