Afbeelding

KNHB Nationale Schoolhockeycompetitie 2019

Sport

In de voorronde op vrijdag 12 april van de 17e editie van de Nationale Schoolhockeycompetitie deden diverse middelbare scholen uit de regio Leiden mee en was een groot aantal LOHC-spelers, zowel jongens als meisjes, actief.
Vrijdag 7 juni was de grote Finaledag in het Amsterdamse Bos. Sascha van den Wall Bake (LOHC Dames 1) was als Coördinator Schoolhockey namens de KNHB van de partij.

Ongeslagen tijdens de voorronde op 12 april bij Hudito, kwam Stedelijk Gymnasium Leiden 1 (klas 1-3) te AH&BC met een stevige afvaardiging LOHC-spelers voor de dag. Uit JB1; Pieter Anker, Jeroen de Bie Leuveling Tjeenk en Sascha Donders (helaas geblesseerd), uit JC1; Thomas Klep, Philip de Ridder, Pepijn Rozemeyer en uit JD1; Gregoriy Donders.
Na drie super spannende wedstrijden had het team de eerste plek in poule A veroverd! De kruisfinale tegen Odulphuslyceum Tilburg werd eenvoudig gewonnen en de mannen speelden de finale in het Wagener stadion tegen Rijnlands Lyceum Wassenaar. In de ochtend hadden deze twee teams al tegen elkaar gelijkgespeeld. Na twee zinderende kwarten hockey, moesten shoot-outs uitsluitsel geven. Stedelijk Gymnasium Leiden 1 werd tweede in de Nationale Schoolhockeycompetitie 2019.
Een geweldige prestatie na een topdag met topsport.

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant