Jeugd-schermers uit Oegstgeest winnen medailles op NK | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: Maena Gambaiani

Jeugd-schermers uit Oegstgeest winnen medailles op NK

  Sport

Op 8 en 9 juli vond het Nederlands Jeugd Kampioenschap plaats in sportcomplex de Meent in Alkmaar. De deelnemers waren tussen de 9 en 18 jaar en kwamen uit heel Nederland. Geschermd werd in verschillende categorieën; met het wapen degen, floret of sabel en in de leeftijdscategorieën kuiken, benjamin, pupil, cadet of junior. Jongens en meisjes schermden gemengd, maar er waren aparte prijzen voor jongens en meisjes.

De Leidse Schermvereniging A.E.W. traint in de gymzaal van de Leo Kannerschool in Oegstgeest. De leden komen uit Oegstgeest, Leiden en diverse andere plaatsen uit de omgeving.

Van A.E.W. namen twaalf jeugdleden deel aan het Nederlands Jeugd Kampioenschap. In de categorie 'heren degen benjamins' won A.E.W. lid Leonardo Bentivogli (11) uit Leiden goud. Moïse du Clou (12) uit Oegstgeest won brons in de categorie 'dames degen benjamins'. In de categorie 'dames degen cadetten' won Emma Enderman (15) uit Oegstgeest brons. Op de foto een blije Leonardo Bentivogli, Moïse du Clou en hun maître (trainer) Edwin Treffers.

A.E.W. is een gezellige vereniging. Er worden laagdrempelige clubkampioenschappen gehouden waaraan alle leden deelnemen. Er wordt getraind op maandagavond vanaf 18.00 uur en donderdagavond vanaf 19.00 uur. Er zijn trainingen voor jeugd tot 12 jaar, jeugd van 13 tot 18 jaar en voor volwassenen. Lid worden kan vanaf 6 jaar. In alle categorieën is nog plaats. Belangstelling voor een proefles? Kijk dan op www.aewschermen.nl of e-mail naar secretaris@aewschermen.nl.

(Caroline van Tongeren)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>