SC Oegstgeest '80 wint met grote overmacht opnieuw de Bollencup | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Internationale schaakmeester Fred Slingerland neemt uit handen van wedstrijdleider Cok Ippel de beker in ontvangst.
Internationale schaakmeester Fred Slingerland neemt uit handen van wedstrijdleider Cok Ippel de beker in ontvangst. (Foto: )

SC Oegstgeest '80 wint met grote overmacht opnieuw de Bollencup

  Sport

Dinsdag 23 april deed een sterk zestal van Oegstgeest mee aan het jaarlijkse Rapidkampioenschap van de Bollenstreek voor zestallen, in de wandelgangen de Bollencup genoemd. Dit keer was Schaakvereniging Sassenheim de gastheer. Al jaren wint Oegstgeest deze beker en dat was dit keer geen uitzondering.

In de kampioensgroep werd allereerst van De Zwarte Pion uit Lisse gewonnen met 5 - 1, vervolgens werd het tweede team van De Uil uit Hillegom verpletterd met 6 - 0 en tenslotte werd het eerste team van De Uil, vaak de belangrijkste concurrent van Oegstgeest, vernederd met 5½ - ½.

Aan deze monsterscores werd bijgedragen door Fred Slingerland, Joop Piket, Duleen van Gunsteren en Gideon van der Bent, die allen de maximale score van 3 uit 3 behaalden.

Gert-Michiel de Niet kon ondanks een pluspion niet winnen van Ad Reyneveld van De Uil 1 en scoorde 2½ punt. Jan Brandt behaalde in zijn zwanenzang voor Oegstgeest (hij verhuist binnenkort naar Limburg) 2 punten, hij verloor alleen van Fred van Randen van De Zwarte Pion.

"Een zeer overtuigende overwinning, waardoor we de Bollencup weer een jaar in ons bezit hebben" aldus Ed Noordijk. Fred mocht de beker uit handen van wedstrijdleider Cok Ippel in ontvangst nemen.

Terug naar Oegstgeest

Schaakclub Oegstgeest '80 is momenteel bezig de terugkeer van Leiden naar Oegstgeest voor te bereiden. Als alles volgens plan verloopt wordt per 1 september aanstaande gespeeld in een zaal bij K&O aan de Lange Voort.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>