Afbeelding
Foto: PR

Matilde Monteleone wint goud op NK

Sport

De Oegstgeestse Matilde Monteleone, pré juniore (10 jaar) is zondagmiddag 27 mei Nederlands Kampioen in de B categorie Allround geworden.

Met een recordaantal van veertien gymnasten is Gymsport Leiden dit jaar goed vertegenwoordigd bij de diverse Nederlandse Kampioenschappen Ritmische Gymnastiek. Het eerste NK werd gehouden op zondag 27 mei. Pré juniore Mathilde Monteleone verdedigde in Almere haar titel van vorig jaar.

Al na haar oefeningen 'touw' (12,650 punten) en 'zonder materiaal' (12,00 punten) stond zij op een derde plaats, waar andere deelneemsters reeds drie oefeningen achter de rug hadden. Met haar laatste oefening met bal behaalde Matilde 11,850 punten en versloeg ruim haar concurrentes: Goud!

Bij Ritmische Gymnastiek laat je op het ritme van muziek je lenigheid zien met gebruik van de materialen lint, knotsen, bal, touw en hoepel. De gymnasten van het selectieteam van Gymsport Leiden vertegenwoordigen de club in de 1e en 2e divisie op nationale en internationale wedstrijden en toernooien. Er is ook een afdeling voor recreanten.

Matilde Monteleone (midden) prolongeerde haar Nederlandse titel. | Foto PR

Uit de krant

Uit de krant