Daniël Gras wordt belaagd door SEV spelers. | Foto Leo van den Broek
Daniël Gras wordt belaagd door SEV spelers. | Foto Leo van den Broek Foto: Leo van den Broek

Oegstgeest komt niet verder dan gelijk spel in de strijd om het kampioenschap

Zaterdag 12 mei speelde Oegstgeest de uitwedstrijd tegen mede titelkandidaat SEV. Terwijl de derde titelkandidaat VVSB vanaf de zijlijn kon toekijken omdat ze geen wedstrijd hadden. Het team dat zaterdag zou winnen maakte de grootste kans op de titel. Maar de wedstrijd eindigde in een gelijk spel en nu lijkt VVSB de lachende derde.

Trainer Huig Jan Heeringa kon bijna over een geheel fitte selectie beschikken. Alleen verdediger Steven Apcar moest na de training van donderdag afhaken. Voor de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van de vader van Oegstgeest verdediger Lex Heemskerk. Oegstgeest startte de wedstrijd met een verdedigende 4 – 3 – 2 opstelling en speelde zo op de counter. Al snel in het begin van de wedstrijd werd een schot van de oprukkende Heemskerk door de SEV-keeper onschadelijk gemaakt. Vlak hierna ging een schot van SEV via de lat over het Oegstgeest doel. Na een kwartier spelen werd slecht verdedigen door Oegstgeest afgestraft door SEV dat met een mooi opgezette aanval 1 – 0 scoorde. Oegstgeest was in de eerste helft veel aan de bal, maar op verder dan een schot op de paal van Danny Wenink kwam Oegstgeest niet.

Na de rust speelde Oegstgeest aanvallender en had SEV de verdedigende stellingen ingenomen om zo vanuit de counter te scoren. In de 57e minuut hadden ze hier succes mee, via een snelle uitval scoorden ze 2 – 0. Met deze achterstand leek het dat Oegstgeest aan het kortste eind zou trekken deze middag. Heeringa bracht Roy Dijkstra, Roy Elkerbout en Robin Noort in om zo meer aanvalskracht te krijgen. Een kwartier voor tijd leverden deze wissels succes op voor Oegstgeest, op aangeven van Elkerbout scoorde Dijkstra de aansluitingstreffer: 2 – 1. Vlak voor tijd viel de keeper van SEV geblesseerd uit en omdat ze al drie keer gewisseld hadden moest een veldspeler de keeperhandschoenen aantrekken en moest zijn team verder spelen met tien man. Door het oponthoud wegens blessures en wissels, liet de goed leidende scheidsrechter twaalf minuten extra spelen. In deze tijd gebeurde er nog veel. Dijkstra wist weer uit een voorzet van Elkerbout te scoren en zo de stand gelijk te trekken: 2 – 2. In de allerlaatste minuut van de extra tijd kreeg Oegstgeest nog een directe vrijetrap op de rand van het strafschopgebied. De vrijetrap genomen door Elkerbout werd al grabbelend tegen gehouden door de SEV-keeper, de kans die Abel Bormans hierna kreeg werd geblokkeerd en de bal ging daardoor over. Zo eindigde de wedstrijd voor beide teams in een teleurstellend gelijk spel. VVSB heeft nu de grootste kans om kampioen te worden, dan moeten ze wel hun laatste wedstrijd tegen Meerburg winnend afsluiten. De stand aan de kop van de ranglijst is nu als volgt: VVSB 21 -47, SEV 20 – 43, Oegstgeest 20 – 42, Alphia 20 -41.

Oegstgeest moet nog twee wedstrijden spelen, eerst zaterdag thuis tegen WVC dat op de elfde plaats staat en als laatste zaterdag 26 mei uit tegen KSD-Marine dat op de zesde plaats staat. Wint Oegstgeest deze wedstrijden dan gaan ze in ieder geval nacompetitie spelen voor promotie. Theoretisch is het behalen van het kampioenschap zelfs nog mogelijk maar dat is afhankelijk van de resultaten van de directe concurrenten.