Logo oegstgeestercourant.nl
Rector John Swieringa is blij met de nieuwe ruimten. |
Rector John Swieringa is blij met de nieuwe ruimten. | (Foto: Willemien Timmers)

Rijnlands Lyceum zeer tevreden met nieuwe uitbreiding

  Onderwijs

In december 2018 werd de eerste paal geslagen voor een nieuw CKV-gebouw naast het Rijnlands Lyceum aan de Apollolaan. Het pand voor culturele vorming is prachtig geworden, en is inmiddels al volop gebruikt voor muziek, drama en expressie. Daarnaast werd de school nog verder uitgebreid: afgelopen maand werd ook het nieuwe ‘science lab’ opgeleverd. Deze mooie, extra ruimte ter hoogte van de Homeruslaan, is als een extra verdieping over de school heen gebouwd.

Trots laat rector John Swieringa de laatste nieuwe ruimten zien.

In deze ‘state of the art’ ruimte is alle ruimte voor experimenten

De extra lokalen voor de ‘natte vakken’ (natuurkunde, scheikunde, biologie) was hard nodig. “We hebben prachtig op schema gelegen met de bouw van deze ‘state of the art’ ruimten. Hier beneden, in het lab, is er ruimte voor proeven en semipermanente opstellingen voor leerlingen die bijvoorbeeld bezig zijn met hun profielwerkstuk.”

De ruimte is uitnodigend, en van alle moderne gemakken voorzien. Ook de drie extra lokalen op de extra verdieping, die hard nodig waren om de school weer wat lucht te geven, zijn prachtig afgewerkt.

Toch is de rector niet onverdeeld blij. Hij mist zijn leerlingen, die al meer dan acht weken thuiszitten. “We hebben voor straks in juni al proefopstellingen gemaakt met anderhalve meter afstand tussen de leerlingen. Logistiek wordt het nog een hele toer om alle leerlingen, met halve klassen tegelijk, hier straks weer te ontvangen. Per lokaal kunnen we maximaal veertien leerlingen kwijt.”

Swieringa, die deze zomer met pensioen gaat, is evenwel heel erg tevreden hoe het thuisonderwijs op het Rijnlands Lyceum Oegstgeest tot nu toe loopt. “Als we naar het glas kijken, is dat voor mij echt half vol. Mooi om te zien dat de leerlingen echt willen, en goed blijven meedoen met de lessen.”

(Willemien Timmers)

Meer berichten