Logo oegstgeestercourant.nl
De middenbouwgroep (3-4-5) De Heksenkring. | Foto PR
De middenbouwgroep (3-4-5) De Heksenkring. | Foto PR (Foto: PR)

Soundmix-feest op Jenaplan De Kring

  Onderwijs

Elke school in Oegstgeest heeft zo zijn hoogtepunten. Voor Jenaplanschool De Kring aan de Rembrandtlaan is de jaarlijkse Soundmixshow een evenement waar leerlingen naar toe leven en nog tijdenlang aan terugdenken.

'Soundmix 2018' werd dit jaar op donderdag 22 februari gehouden, en werd ook ditmaal zeer serieus aangepakt.

Zo was er een professionele DJ, Pieter Walvaart, en mocht een driekoppige jury de optredens beoordelen en de prijzen bekendmaken. Deze bijzondere jury bestond dit jaar uit Bram Soentjens (die onder andere het JSR Kinderorkest in Oegstgeest dirigeert), zanger en DJ Parla en Oegstgeester Courant eindredacteur Willemien Timmers. Zij hadden er een hele dobber aan om uit de twaalf acts de besten te kiezen.

Alle stamgroepen hadden, zoals gebruikelijk, enorm hun best gedaan om als groep iets moois neer te zetten. Ook was er van elke groep een kleinere afvaardiging gekozen die met dans, zang en uitstraling de muzikale uitdaging aanging.

De jury lette onder andere op muzikaliteit, inzet, presentatie, inlevingsvermogen en de samenwerking onderling. Na lang beraad werden de winnaars voor de middenbouw De Berenrots (met een perfect in het Spaans uitgevoerde Macarena door een kleine groep) en het Wolvenwoud (met een zuiver 'Light it up' van Major Lazer).

In de Bovenbouw won de Heksenkring-afvaardiging met 'Something just like this' (in prachtig Engels en met Boomwhackers). en won de hele groep van Het Praathuis met hun uitvoering van 'Mama' van Jones Blue waarbij ze allemaal uit volle borst meezongen en het dansje heel synchroon uitvoerden.

Meer berichten