Crowdfunding - Publicatie over historisch kostuums in Holland | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: Coltrane Koh

Crowdfunding - Publicatie over historisch kostuums in Holland

  Historie

Hoewel de corona-maatregelen voelbaar zijn voor Martine Teunissen van het historisch evenementen- en adviesbureau Beleef Het Verleden, heeft ze nu alle tijd om haar boek over historische vrouwenkostuums te schrijven. De Oegstgeester auteur is afgestudeerd in publieke geschiedenis aan de universiteit Leiden en schreef eerder over Romeinse schoonheid in het boek ‘Beauty & Fashion: de laatste trends uit het oude Rome.’ Dit boek schreef ze destijds samen met Dorothee Olthof. Nu is het tijd voor wat meer recente geschiedenis én een boek volledig gericht op kostuums, de ware passie van Martine Teunissen.

Waarom dit boek?
Historische kostuums en accessoires liggen vaak in depots die weinig toegankelijk zijn voor het algemene publiek. Archeologische textielvondsten zijn nog minder zichtbaar, vanwege de kwetsbaarheid en ze zijn vaak moeilijk herkenbaar als kostuum-onderdeel. Deze schatten blijven vaak verborgen. Hierin wil Martine verandering in brengen! Graag deelt ze met u haar passie voor de wondere wereld van de historische vrouwenmode, van hof tot burgerij tot platteland in de 16de-19de eeuw.

De publicatie zal een schat aan informatie geven, een lust zijn voor het oog, nieuwe inzichten geven én een handig naslagwerk zijn.

Waarom is dit boek uniek?
In dit boek neemt de schrijfster je mee op een ontdekkingsreis langs archeologische vondsten, museale collecties en schilderijen. Bovendien laat ze haar eigen creaties en ervaringen zien. Deze kennis wordt gecombineerd met informatie uit boedelinventarissen en rekeningen zodat ook duidelijk wordt welke vrouw welke kledingstukken bezat, hoeveel en wat de waarde daarvan was.

Tevens kom je van alles te weten over de verschillende replica's die gemaakt zijn aan de hand van archeologische vondsten in het bredere kader van dit project, waarvan de publicatie een onderdeel is. Voor meer informatie hierover zie: www.beleefhetverleden.nl/publicaties/

Doneer nu en maak met uw bijdrage de realisatie van een prachtig geïllustreerde publicatie over historische kostuums mogelijk!

www.voordekunst.nl/projecten/10388-publicatie-over-historische-kostuums

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>