Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Elsbet Remijn (links) en Claudette Verhulst. | Foto Anne van Zantwijk</p>

Elsbet Remijn (links) en Claudette Verhulst. | Foto Anne van Zantwijk

(Foto: Anne van Zantwijk)

Finalistentournee Kleinkunst Festival strijkt neer in Warmond

  Cultuur

Oud-Oegstgeestenaar Elsbet Remijn treedt op in pianoduo Beth & Flo
Afgelopen zaterdag 31 oktober traden twee finalisten van het prestigieuze Amsterdams Kleinkunst Festival op in Theater Het Trefpunt in Warmond. Onder hen was de in Oegstgeest opgegroeide Elsbet Remijn. Zij maakt deel uit van het duo Beth & Flo, een pianoduo dat sinds enkele jaren klassieke concerten geeft met een theatrale twist.

In februari speelden Beth & Flo ook al in Theater Het Trefpunt, toen met hun concertvoorstelling Rachtime.

Nu stond het duo weer op het podium van Het Trefpunt, maar dan met de kleinkunstvoorstelling Niet wat je denkt: een snel gemonteerde show van “een veelbelovend cabaretduo dat klassieke muziek knap weet te combineren met prachtige scènes”, aldus de jury van het Amsterdams Kleinkunst Festival (AKF).

Zestig bezoekers, verdeeld over twee uitverkochte voorstellingen, genoten zaterdagavond van het optreden van de Oegstgeester pianiste Elsbet Remijn en haar duopartner Claudette Verhulst. Zij deelden het podium met Lotte Velvet, de winnares van de AKF Sonneveldprijs 2020, die met haar krachtige voorstelling over wereldproblematiek door de jury van het AKF werd omschreven als “een opvallende theaterpersoonlijkheid met veel potentie”.
Voor Elsbet Remijn, die 20 jaar in Oegstgeest woonde voordat zij voor haar studie aan het Koninklijk Conservatorium naar Den Haag verhuisde, was het een speciale gebeurtenis om in Warmond op te treden. “Ik heb goede jeugdherinneringen aan Warmond omdat ik als kind met mijn ouders soms ging wandelen in het prachtige Bos van Krantz. Nu heb ik er een bijzondere herinnering bij: om hier op het podium te mogen staan als finalist van het Amsterdams Kleinkunst Festival!”

Het Amsterdams Kleinkunst Festival is een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij tijdens het concours om de AKF Sonneveldprijs wordt gezocht naar aanstormend kleinkunst-talent. Eerdere finalisten waren bijvoorbeeld Yentl & De Boer en Claudia de Breij. Dit jaar vond de Finale plaats op maandag 26 oktober, voor een besloten publiek in de kleine zaal van Theater Bellevue te Amsterdam.


Meer informatie:

www.bethflo.com

www.amsterdamskleinkunstfestival.nl

Meer berichten