Een lang lint van wandelaars lang het Oegstgeesterkanaal op de laatste avond. | Foto Willemien Timmers
Een lang lint van wandelaars lang het Oegstgeesterkanaal op de laatste avond. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Jubileum avondvierdaagse

Algemeen

wandelen n Op dinsdag 6 september opende burgemeester Emile Jaensch de 25e Oegstgeester Avondvierdaagse met het luiden van de traditionele ‘Heemskerk bel’, en vanaf dat moment kon de jubileumeditie ‘los’.

Vier avonden achtereen vulde het Boerhaaveplein zich om half zeven ’s avonds met jongens, meisjes, vaders en moeders en oma’s en opa’s.

Iedere avond werd er vijf kilometer gewandeld, behalve op de laatste avond. Toen werd de wandeling vanwege de verwachte regenbuien ingekort.

Alle deelnemers kregen op de eerste avond een rugzakje aangeboden vanwege het jubileum.

Ondanks de wisselende weersvoorspellingen bleven de wandelingen precies droog.

De route langs de Lange Voort leverde een lekker stukje kaas of worst op van Fromagerie Du Patron. Op woensdagavond werd de oprichtster van de avondvierdaagse, Marja van der Burg (nog steeds verkeersregelaar), in het zonnetje gezet met een mooie bos bloemen. Bij terugkomst werden de lopers getrakteerd op een ijsje aangeboden door de organisatie van de avondvierdaagse.

Donderdag, na de warming-up met Katja, werd de Klinkerbergerplas rond gewandeld en moest met de opgehangen letters het woord ‘jubileum’ worden gevormd. Onderweg werd er gestempeld en werd men door Dofferhoff haarmode getrakteerd op een versnapering. De vrijdag, de laatste dag van deze wandelweek, moest vanwege de weersvoorspelling de route worden aangepast, en wandelde men langs het Tilly Coemanplein waar de bewoners van ‘Waterschapsheuvel’ het stempelen verzorgden en een ouderwets ‘spekkie’ uitdeelden. 

Iedere avond werden er prijswinnaars geloot die de opdrachten goed hadden opgelost. Zij kregen een puntzak frietjes aangeboden van Rob Heemskerk van ‘t Haasje. 

Aan het einde van de wandelweek was er slechts één deelneemster die alle wandelingen van de 25 edities had volbracht: Juf Louise van de Joris de Witte School. Zij kreeg haar medaille opgespeld door Marco van der Horst van Buurtvereniging Haaswijk en de Morsebel met een bos bloemen. 

Als dank voor hun inzet de afgelopen dagen kregen alle verkeersregelaars een bloemenbon aangeboden van Bloem & Passie by Dacor, de bloemenwinkel in Van Wijckerslooth.

n 25e editie Oegstgeester wandelfestijn

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant