Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Finale gemengd dubbel super_Jop_Lisa_Laura_Frank</p>

Finale gemengd dubbel super_Jop_Lisa_Laura_Frank

Geweldige finales Onderlinge toernooi OLTC op zonovergoten terras

Op een zonovergoten en goed gevuld terras werden zondag 26 juni de finales in alle categorieën gespeeld van de jaarlijkse clubkampioenschappen van OLTC, onder spelers beter bekend als het Onderlinge toernooi.

De weergoden waren bijna twee weken lang erg goed gestemd. Er werd zwaar gestreden, enkele partijen eindigden na middernacht. Er werd gelachen, gegeten en gedronken (met dank aan pachter Maarten Buijs & crew!). Voeg daarbij de muzikale bijdragen van Lot & Wout, DJ Martijn en Pam MacBeth en je hebt alle elementen voor een zeer geslaagd Onderlinge toernooi.

Er werd zwaar gestreden - enkele partijen eindigden na middernacht

DE Super

De apotheose van de finaledag waren de slotpartijen in de superpoules. In de dames enkel Super zorgde de pas 17-jarige Loïs Rieff (nummer 2 geplaatst) voor een stunt door de als 1e geplaatste 23-jarige Julia te Velde te verslaan in ‘straight sets’: 6-3, 7-5. Een knappe prestatie! 

GD Super

Ook werd het publiek getrakteerd op een mooie gemengd dubbel Super finale tussen Lisa van der Geest/Jop van der Wiel en Frank de Groot/Laura Slootweg. Frank zinde vooraf op revanche voor de eerder verloren poulewedstrijd. In de eerste set ging het lange tijd gelijk op, maar trokken Lisa en Jop aan het langste eind door de tie-break te winnen. Daarna werd de positieve flow doorgezet in hun altijd met zorg uitgekozen matchende outfits (zie foto) en kwamen Frank en Laura niet verder dan 1 punt in de tweede set. Eindstand: 7-6, 6-1 voor Lisa en Jop.

HE Super

Intussen was op baan 1 de finale heren enkel Super begonnen tussen Timo van der Geest (1) en Mac Visser (2). Kon Mac voor dezelfde stunt gaan zorgen als zijn leeftijdsgenoot Loïs? Of zou Timo met de winst naar huis gaan, net als zijn zus Lisa? Het was smullen in alle opzichten. Mac had de hele week al laten zien goed in vorm te zijn en ging in de 1e set volle bak: 6-3. BAM, de eerste klap was uitgedeeld. Timo liet zich echter niet uit het veld slaan, hield het hoofd koel en zette in de 2e set exact dezelfde cijfers op het scorebord. Daarna volgde een spannende 3e set. Het publiek vond het prachtig en had wel zin in een tiebreak. Dit ging Timo echter te ver, hij brak Mac en won de 3e set met 6-4. Eindstand: 3-6, 6-3, 6-4 voor Timo van der Geest.

HD Super

Eerder die dag was er wel winst voor Mac Visser, samen met Diederik Natté, in de HD Super. In een hele spannende tiebreak wonnen zij met 13-11 van Menno van de Bor en Bastiaan Bauman. 

Meer toernooien

Ook tijdens en na de zomer vindt een aantal toernooien plaats bij OLTC. Zo kunnen belangstellenden zich tot 30 augustus inschrijven voor het Proper OLTC Open (10 tot en met 18 september) via www.toernooi.nl. 

Informatie over alle OLTC-toernooien: www.oltc.nl.

Meer berichten