Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Wethouder Ashley North van Leiden ontving het eerste exemplaar van de jubileumkalender.</p>

Wethouder Ashley North van Leiden ontving het eerste exemplaar van de jubileumkalender.

(Foto: Wim de Winter)

Jubileumfeest tachtig jaar Het Zonneveld

Zaterdagmiddag 25 juni vierde de Tuinvereniging Het Zonneveld haar tachtigjarige bestaan met een jubileumfeest in Het Vogelnest van de speeltuin bij het Landje van Bremmer.

Wethouder Ashley North van Leiden bezocht het volkstuinencomplex dat voor een groot deel op Oegstgeest grondgebied ligt en kreeg het eerste exemplaar van de jubileumkalender. Het feliciteerde de vereniging met het tachtigjarige bestaan en wees op de enthousiaste inzet van veel vrijwilligers.

Verder bestond het jubileumfeest uit het zingen van het speciaal geschreven jubileumlied en een kunstveiling. Verschillende etsen van volkstuinders werden geveild en het topstuk was een speciaal voor de vereniging gemaakt schilderij van Marjolein Bresser uit Oegstgeest.

De leden van de vereniging, de aspirant-leden, oud- en ereleden en genodigden gingen naar huis met de jubileumkalender.

Het Zonneveld werd in oorlogstijd, op 10 maart 1942 opgericht om juist de in barre oorlogstijd te kunnen voorzien in eigen voedselbehoefte. Opgericht vanwege noodzaak is het nu een hobby voor veel inwoners van Oegstgeest en Leiden. Het Zonneveld telt 143 tuinen. Moestuinieren is populairder dan ooit en geldt als een belangrijke en gezonde hobby voor velen. Er is zelfs een wachtlijst.

Meer berichten