Afbeelding

Jubileumeditie Heemskerk Poldercross op 24 juni - Geen midzomerfeest

Algemeen

Op 24 juni vindt de 35e Oegstgeester Poldercross plaats. Eigenlijk zou in 2020 deze jubileumeditie al plaatsvinden, maar corona strooide roet in het eten.

Dit jaar zal het weer een prachtig evenement worden, waar organisatoren Rob en Rick Heemkerk naar uitkijken. Toch is er iets dat een schaduw werpt op deze altijd gezellige baggerrace: het traditionele midzomerfeest, dat ook al 34 keer na de Poldercross op het Boerhaaveplein gehouden is, zal dit jaar niet georganiseerd worden. “Dat vinden we echt heel jammer”, verzucht Rob aan de keukentafel. “Maar het is niet anders. Het vergunningenbeleid van de gemeente is gewijzigd, en dus moeten we zorgen dat om elf uur de muziek al stopt. Aangezien het feest pas na negen uur, na de prijsuitreikingen, kan beginnen, hebben we maar een paar uur om een feestje te bouwen. Dat is niet haalbaar, en op die manier halen we de kosten voor muziek en podium er ook niet uit.”

Deelnemers zullen dus op de groenstrook langs het kanaal moeten blijven hangen voor de prijsuitreiking. “Dat is echt jammer”, zegt ook Rick. “Juist deze jubileumeditie had het een knalfeest moeten zijn!”

Ter compensatie zal de Poldercross dit jaar 3500 meter zijn in plaats van 3200. “Dat zullen velen wel leuk vinden!”

En ook al gaat het feest niet door: de twee hebben er veel zin in om weer iets moois neer te zetten.

“Als je zin hebt om mee te helpen met organiseren, of om alles op en in het water geordend te laten verlopen, meld je dan aan. Het zou fijn zijn als Oegstgeestenaren met een bootje ons zouden willen helpen op het water.”

Meer weten of aanmelden als vrijwilliger? Bel naar Rick (06-24454201) of Rob (06-22695796).

Uit de krant

Uit de krant