In 75 Sagara-jaren zijn er veel avonturen zijn beleefd, vriendschappen ontstaan en is er veel gevaren en gespeeld.
In 75 Sagara-jaren zijn er veel avonturen zijn beleefd, vriendschappen ontstaan en is er veel gevaren en gespeeld.

Scouting Sagara Satrya’s Oegstgeest bestaat 75 jaar

Algemeen

Dit seizoen, 2021-2022, heeft Scouting Sagara Satrya’s een mijlpaal bereikt. Ze bestaan al 75 jaar.

In deze 75 jaar zijn er veel avonturen zijn beleefd, vriendschappen ontstaan en is er veel gevaren en gespeeld. Er zijn Schippers en Akela’s gekomen en gegaan, nieuwe speltakken opgericht (afgelopen jaar hebben de Sagara Satrya’s twee speltakken van de Derja’s uit Oegstgeest mogen verwelkomen), gebouwen uit de grond gestampt en boten gedoopt. “Al met al een tijd waar we trots op kunnen zijn als groep”, aldus de voorzitter van de scoutinggroep.

Voor het documenteren van deze mooie jaren hebben de Sagara’s een online verzamelplek ontwikkeld op hun site voor verhalen, foto’s, filmpjes, oude fragmenten uit verenigingsblad de lachende Walvis en alles wat te bedenken valt en met de Sagara’s te maken heeft. “Neem gerust een kijkje en vul alsjeblieft aan!”

 Jubileumjaar met mooie activiteiten

Om dit heugelijke jubileum te vieren zijn er ook een aantal activiteiten georganiseerd voor verschillende doelgroepen.

15 mei - Sagara Cup

Op deze dag strijden leden, oud-leden en (nog) niet-leden tegen elkaar in de enige echte Sagara Cup. De commissie is nog druk bezig om dit te organiseren, maar hier alvast een grove schets: lelievletten strijden tegen elkaar in de Vlettenklasse en in de Vrije klasse nemen andere (zeil)boten het tegen elkaar op. Uiteraard zijn toeschouwers ook van harte welkom! Kijk voor meer info op de website.

18 juni - Peurbakkentocht

Met verschillende boten gaan de Sagara Satrya’s door de grachten van Leiden voor een spel, met daarna een borrel bij het eigen clubhuis. 

18 juni - Groots afsluitfeest

Een feest voor leden, oud-leden en genodigden op het eigen terrein.

Kijk op de site (www.sagara.nl) voor meer informatie over de activiteiten en aanmelding.

Uit de krant

Uit de krant