Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Kelsey Heijne scoort voor Fiks. | Foto Wim van Tuijl</p>

Kelsey Heijne scoort voor Fiks. | Foto Wim van Tuijl

(Foto: Wim van Tuijl)

DSC een maatje te groot voor Fiks

Fiks heeft in de eerste wedstrijd van de nieuwe zaalcompetitie de meerdere moeten erkennen in het Eindhovense DSC. De 27-20 eindstand is daarvan getuige.

Er moest afgelopen zaterdag gespeeld worden zonder publiek. DSC liet tijdens de wedstrijd een geluidsband met juichende toeschouwers schallen en dat doorbrak de noodgedwongen publieke stilte in de lege sporthal.

 
Fiks startte overigens goed tegen de thuisploeg, die samen met TOP Arnemuiden favoriet is voor de titel. De formatie van trainer Aad van Rijthoven en teamleider Nico van Welzen zette verdedigend goed druk en dwong de tegenstander tot lang combineren en geforceerd schieten. Mart Hortensius slechtte de 1-0 achterstand, waarna Kelsey Heijne en Dominic van Welzen Fiks naar een 1-3 voorsprong schoten. Kelsey Heijne verving Lianne Anholts uitstekend door in deze wedstrijd zes keer te scoren. DSC beschikt over een zeer brede kwalitatief goede selectie, waardoor het ruime mogelijkheden heeft wissels in te zetten om te anticiperen op het spel als de stand dit nodig maakt. Dit gebeurde na 2-4. Er kwam een speler in die over een uitstekend schot beschikt en moeilijk was te verdedigen. Bovendien ging DSC meer winst boeken bij de rebound. Na de laatste voorsprong bij 4-6 (2x Melissa Heijne) begon de ommekeer. DSC nam de regie over en ging gemakkelijker scoren. Dit vertaalde zich in een 11-7 ruststand.

Fiks speelde ook in de tweede helft met veel inzet en wist door scores van Kelsey Heijne, Jan Anholts en Kevin Vreeken het verschil te beperken tot drie. Daarna liep DSC geleidelijk steeds verder uit. “Fiks probeerde in het tempo van DSC mee te gaan in plaats van het eigen ritme vast te houden. Aanvallend verliep het onrustig. Dit uitte zich in veel plaatsfouten bij de aanvalsopbouw, waardoor de bal met sterk voorverdedigen te vaak werd onderschept. Wel een compliment aan mijn ploeg dat het ondanks de kracht van deze tegenstander twintig keer wist te scoren”, complimenteerde hij. Fiks ging na 20-12 weer goed mee scoren. De thuisploeg beantwoordde tegentreffers vrijwel direct en behield daarmee de suprematie. 

Scores: Kelsey Heijne (6), Melissa Heijne (4), Michelle Rozenbroek (2), Jan Anholts (2), Dominic van Welzen (2), Mart Hortensius, Kevin Vreeken, Ilse Hazekamp en Youp Coli (ieder 1).

Meer berichten