Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Feest in de binnentuin. | Foto&#39;s Willemien Timmers</p>

Feest in de binnentuin. | Foto's Willemien Timmers

(Foto: Willemien Timmers)

Vijf jaar Fietsmaatjes Oegstgeest

Speldje voor Ward Brandt (76) en zijn fietsmaatje Anton van Kempen (90)

Op woensdag 16 juni vierden Ward Brandt (76) en zijn fietsmaatje Anton van Kempen (90) samen met Hanni van Bellen en Marijke in ’t Veld dat zij al vijf jaar fietsmaatjes zijn. In de zomer van 2016 werd immers de eerste fiets in gebruik genomen door Fietsmaatjes Oegstgeest.

“We hebben al zoveel leuke matches gehad”, sprak Hanni in de zonnige binnentuin van Van Wijckerslooth. Ruim vijf jaar geleden maakte zij op een Katwijks terras kennis met fietsmaatjes. De ‘gast’ liet toen aan haar weten dat zijn leven veranderd was sinds hij er op de fiets weer op uit ging.

“Dat moeten we ook in Oegstgeest opzetten,” dacht ik toen. En zo geschiedde. Samen met Marijke in ’t Veld zette zij haar schouders eronder. Marijke: “Voor je conditie, geheugen en coördinatie is beweging erg belangrijk. Daarom was ik direct enthousiast over dit project.”

Inmiddels zijn er drie fietsen, en is er geld voor een vierde. “Maar we kunnen daar geen goede opstal-ruimte voor vinden. Hier in Van Wijckerslooth moesten ze uit de hal verdwijnen. Dat heeft ons ook al hoofdbrekens gekost. We zijn dringend op zoek naar een goede ruimte. De fietsen kosten zo’n 12.000 euro per stuk, dus we kunnen er niet makkelijk mee omgaan.”

Speldje

De heren Brandt en Van Kempen kregen woensdag beiden een speciaal ontworpen speldje uitgereikt omdat ze vanaf 2016 al samen fietsen. “Eenmaal per week fietsen we samen, en hebben veel lol. We kunnen het goed met elkaar vinden, en zoeken telkens een mooie route uit. Vaak naar Katwijk.

Daar doen we dan een bakkie koffie met een lekker drankje”, laat Van Kempen met lichtjes in zijn ogen weten.

Ook fietsmaatje worden in Oegstgeest? (Het jongste maatje is achttien jaar). Stuur een mail naar contact@fietsmaatjesoegstgeest.nl.

(Willemien Timmers)

Meer berichten