Medewerkers van het Vogelasiel en de Dierenambulance in hun nieuwe kleding. Staand 3e en 4e van links sponsoren Rosh jeffrey Ganput en Edward Hardam.
Medewerkers van het Vogelasiel en de Dierenambulance in hun nieuwe kleding. Staand 3e en 4e van links sponsoren Rosh jeffrey Ganput en Edward Hardam. Foto: J.P.Kranenburg

Nieuw tenue voor vrijwilligers Dierenambulance en Vogelasiel

Algemeen

De vrijwilligers van de Dierenambulance en het Vogelasiel regio Leiden, gevestigd in Leiderdorp, zijn sinds kort duidelijk herkenbaar aan hun kleding. Ze hebben gloednieuwe T-shirts en vesten gekregen, donkerblauw voor de Dierenambulance en olijfgroen voor het Vogelasiel, met groot op de rug het gezamenlijke logo.

Door: Corrie van der Laan

“We waren wel toe aan nieuwe kleding”, vertelt coördinator Yvonne Hijman van de Dierenambulance. “De oude polo’s waren al een tijdje op, veel van de nieuwe vrijwilligers hebben ze zelfs nooit gehad. Bovendien zaten ze niet zo lekker, er zat erg veel kunststof in.”

De nieuwe shirts zijn van 100 procent biologisch katoen. “Dat draagt echt prettig”, zegt Eef van Meerten, mede-coördinator van het Vogelasiel maar ook actief bij de Dierenambulance. De kleding is gesponsord door twee Leidse ondernemers: Edward Hardam van CHvV Associates en Rosh Jeffrey Ganput van Kleuropkleding.nl.


Knelpunten

De presentatie van de nieuwe kleding was een goede gelegenheid om meteen de problemen aan te kaarten waarmee de vrijwilligersorganisatie kampt. Het is bekend dat de Stichting ter Ondersteuning van de Dierenambulance - Vogelasiel Regio Leiden ieder jaar weer enorme moeite heeft de begroting rond te krijgen, vooral omdat de meeste gemeenten in haar werkgebied weigeren om een bijdrage te betalen voor de opvang van wilde dieren.

Een ander groot knelpunt is het onderkomen. De Dierenambulance en het Vogelasiel hebben een jaar of twee geleden een tijdelijke plek gevonden aan de Draadbaan op het Leiderdorpse bedrijventerrein De Baanderij. Voor de Dierenambulance werkt dan nog wel maar het Vogelasiel is veel te klein, vertelt Van Meerten. “We hebben altijd ruimtetekort. Lastig is ook dat we geen aparte kamer hebben waar gestreste en angstige vogels een rustige plek kunnen krijgen.”

Nieuwbouw zou de oplossing zijn en dat probeert het bestuur van de Dierenambulance & Vogelasiel dan ook te realiseren. Het probleem is een geschikt stuk bouwgrond te vinden, zegt voorzitter Jaap van Meijgaarden. “We zijn druk over een locatie in gesprek, maar het gaat moeizaam.” Als de grond eenmaal geregeld is, kan het snel gaan. “Er ligt een prachtig ontwerp klaar voor een nieuw pand en we hebben zelfs het geld al rond, dankzij legaten en erfenissen.”

Eef van Meerten van het Vogelasiel met een uit het nest gevallen tortelduif.

Uit de krant

Uit de krant