Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Gastheer Ka Lun Ip van China House schenkt zijn gasten nog een mooi glas wijn in. | Foto Willemien Timmers</p>

Gastheer Ka Lun Ip van China House schenkt zijn gasten nog een mooi glas wijn in. | Foto Willemien Timmers

(Foto: Willemien Timmers)

Voorlopig het laatste wijntje in de horeca

Op dinsdag 13 oktober maakten Minister-president Rutte en minister De Jonge de nieuwe coronamaatregelen bekend.

Zo is alle Nederlandse horeca voorlopig dicht (op de hotels na) en zijn alle sportcompetities op amateurniveau stilgelegd. Ook wordt er gewerkt aan een mondkapjesplicht voor iedereen vanaf dertien jaar die in een binnenruimte verblijft. Deze maatregelen zijn volgens het kabinet nodig om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Vorige week zijn in de regio Hollands Midden 15216 personen getest in de corona-teststraten. Hiervan bleek 15,8% positief; opnieuw een stijging vergeleken vorige week.

Op woensdag 14 oktober organiseerde het Kantonese specialiteiten restaurant China House nog een wijn en spijs-avond, waar de vaste gasten met volle teugen van genoten. “Wij zullen komende weken blijven afhalen om dit restaurant te blijven ondersteunen”, werd aan de tafeltjes gezegd. Ook elders in Oegstgeest hief men op woensdag nog gezamenlijk het glas, in de hoop dat deze periode snel voorbij zal gaan. Volgens minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zal de gedeeltelijke lockdown zeker vier weken aanhouden.

Meer berichten