Logo oegstgeestercourant.nl
Met behulp van een batdetector zijn vleermuizen te horen. | Archieffoto
Met behulp van een batdetector zijn vleermuizen te horen. | Archieffoto (Foto: Willemien Timmers)

Vleermuizen zoeken

Zaterdagavond 12 september kunnen natuurliefhebbers met een gids van het MEC Oegstgeest meewandelen op zoek naar vleermuizen.

Deze bijzondere nachtdieren kunnen dankzij hun sonar in het donker motten en muggen vangen zonder ergens tegenaan te vliegen. Met behulp van een batdetector zijn ze te horen.

Om 19.30 uur worden wandelaars ontvangen met koffie en thee in het MEC gebouw aan de Oegstgeesterweg 43 (tevens clubgebouw van de ijsclub). Eerst is er een inleiding over vleermuizen aan de hand van een presentatie. Rond 20.00 uur, als het donker begint te worden, wandelt men door Oud-Poelgeest en het Leidse Hout om de vleermuizen te zien en te horen. Rond 21.30 uur wordt afgesloten.

Opgeven is in verband met de coronamaatregelen noodzakelijk. In het gebouw kunnen niet meer dan tien mensen ontvangen worden. Opgeven per email via: info@mecoegstgeest.nl.

www.mecoegstgeest.nl.

Dit is de laatste zomeravondwandeling op zaterdag. Vanaf oktober organiseert het MEC de wandeling weer op zondagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur. De eerste najaarswandeling is op zondag 11 oktober.

Meer berichten