Logo oegstgeestercourant.nl
Nelly van der Does (rechts) en Louise Drabbe (midden) met vrijwilligers Max Wichern en Gerda van Merweland. |
Nelly van der Does (rechts) en Louise Drabbe (midden) met vrijwilligers Max Wichern en Gerda van Merweland. | (Foto: Willemien Timmers)

Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom bij Hospice de Mare

Voor hun gasten in Hospice De Mare zijn manager Nelly van der Does en coördinator Louise Drabbe altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. "Het coronavirus heeft de wereld op z’n kop gezet. Het binnenblijven heeft veel gezonde mensen aan het denken gezet over hun leven. De kans bestaat dat ze zich ook gaan afvragen: waar kan ik straks iets betekenen voor onze samenleving?"

Ze zeggen nog net niet: kom bij ons. Toch zouden ze van de daken willen schreeuwen hoe mooi dit werk is en hoe belangrijk het is om zestig goede vrijwilligers te hebben.

Hospice De Mare in Oegstgeest draait gelukkig weer op volle toeren. Van der Does en Drabbe beseffen als geen ander dat er de afgelopen tijd veel is gebeurd. Ook in hun werkzaamheden. Inmiddels is alles coronaproef en kunnen ze toekomstgericht en veilig aan de slag. "En het wordt wellicht nog beter als de plannen voor een nieuw hospice in Leiderdorp kunnen worden gerealiseerd. Die intentie is er, de plannen liggen er en een architect is al bezig met het ontwikkelen van ideeën."

Hospice De Mare heeft naast gekwalificeerd zorgpersoneel ook veel goede vrijwilligers nodig. Samen zorgen zij voor de juiste zorg en atmosfeer in het hospice. "Vrijwilligers brengen het buitenleven binnen, zorgen voor sfeer en verbinding." 'Je doet het samen met elkaar en met veel plezier'’, is het devies.

"De gasten die hier komen, weten dat hun leven eindig is. Dat betekent niet dat ze geen humor meer hebben, of alleen maar aan de dood denken. Integendeel, de meeste gasten zoeken het juist in een open plezierig en dierbaar afscheid. En daarin spelen de vrijwilligers vaak een bijzondere rol", weten beide ervaren leidinggevenden inmiddels.

"Niemand bungelt hier", zeggen ze nadrukkelijk. "Iedereen die zich aanmeldt van student tot gepensioneerde uit alle (werkzame) takken van de samenleving is welkom." Het werk varieert van koken, zorgen, administratie tot de tuin mooi maken en nog veel meer.

Vragen, meelopen, of direct aanmelden: neem contact op met Louise Drabbe (06 23267137) of Nelly van der Does (06 41347827). Hospice De Mare, Hazenboslaan 38, 2341SC Oegstgeest. Kijk ook op www.hospicedemare.nl voor meer informatie.

Meer berichten