Logo oegstgeestercourant.nl
Ruud Koole wordt namens Progressief Oegstgeest de nieuwe informateur voor de vorming van een nieuw Oegstgeester college. | Archieffoto
Ruud Koole wordt namens Progressief Oegstgeest de nieuwe informateur voor de vorming van een nieuw Oegstgeester college. | Archieffoto (Foto: Willemien Timmers)

Ruud Koole nieuwe informateur

Progressief Oegstgeest (PrO) heeft Ruud Koole, emeritus-hoogleraar Politicologie aan de Universiteit Leiden en lid van de Eerste Kamer voor de Partij van de Arbeid, verzocht op te treden als informateur voor de vorming van een nieuw Oegstgeester college.

De opdracht die hij van de PrO-fractie heeft gekregen luidt: “Om zo spoedig mogelijk te komen met een advies voor een coalitie die kan rekenen op een meerderheid, waarin PrO zal deelnemen. ”

Er wordt aangestuurd op een efficiënte informatieoverdracht met Vincent Jansen (ex-informateur VVD).

De informateur begint zijn werkzaamheden met een gespreksronde met de vertegenwoordigers van de zes raadsfracties. Deze gespreksronde zal zo spoedig mogelijk, in overleg met de griffie, worden gestart.

Progressief Oegstgeest liet afgelopen zaterdag aan VVD Oegstgeest weten het initiatief over te willen nemen om te komen tot een nieuwe coalitie en bijbehorend college.

Meer berichten